Annons

Annons

Sommarens bästa bjudrätt!

Dela
(0)

Fläskfilé med caesardressing

Här är rätten som passar på alla bjudningar – marinerad fläskfilé med färskpotatis, sallad och ljuvlig caesardressing. Lägg upp allt tillsammans på ett vackert fat och bjud in vännerna!

Fläskfilé med caesardressing

4 port

Annons

1 fläskfilé, ca 500 g

Marinad

1 msk soja

2 msk olja

1 pressad vitlöksklyfta

2 krm grovmalen peppar

Krutonger

3 skivor formbröd

2 msk olja

Vitlökssås

3 dl lätt crème fraiche

1 pressad vitlöksklyfta

Gilla Hemmets på Facebook

2 msk hackad persilja

1 krm salt

Caesardressing

3–6 sardellfiléer el 2 msk sardellpasta

1 ägg

1 tsk fransk ljus senap

1 pressad vitlöksklyfta

2 msk vitvinsvinäger

1 dl rapsolja

Servering

färskpotatis

1 knippe sparris

2 dl gröna ärter, djupfrysta

1 romansalladshuvud

1 knippe rädisor

60 g parmesanost

Ugn 225º

1. Marinad: Blanda ingredienserna och lägg fläskfilén i marinaden i en plastpåse 1 tim.

2. Krutonger: Skär brödet i tärningar och stek dem knapriga i olja. Låt kallna.

3. Ta upp fläskfilén ur marinaden och lägg den i en ugnsform. Låt steka i ugnen tills innertemperaturen är 70º (ca 25 min).

4. Vitlökssås: Blanda ingredienserna och häll upp såsen i en skål.

5. Caesardressing: Finhacka sardellerna med en stavmixer el i matberedare. Blanda ner ägg, senap, vitlök och vinäger. Mixa lite till. Tillsätt oljan droppvis medan mixern går. Smaka av med salt och peppar.

6. Skiva upp fläskfilén och lägg den på ett fat. Ringla hälften av dressingen över filén.

7. Servering: Koka potatisen, dela sparrisen och sjud den 5 min. Låt ärterna få ett uppkok. Lägg salladsbladen på ett fat och strö över den varma potatisen (i klyftor), sparris, ärter och delade rädisor. Droppa över resten av dressingen och strö över grovriven eller flagad parmesanost och krutongerna. Servera salladen och vitlökssåsen till fläskfilén.

Av: Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…