Annons

Annons

Bron-stjärnan aktuell i internationell tv-serie: ”Ett bra manus”

Saga Norén har gjort Sofia Helin till en stjärna långt utanför landets gränser. Nu visar SVT hennes första stora internationella roll. "Detta skulle jag inte gjort om jag inte hade gjort 'Bron', då skulle de inte vetat vem jag var", säger hon till SVT.

Dela
(101)

Bron har gått på export till över 150 länder. Nu har även seriens stora stjärna, Sofia Helin, tagit klivet utanför Skandinavien för sin första stora roll i en internationell tv-produktion, skriver SVT.

Annons

Sofia Helin, i tredje säsongen av Bron.

I spionserienUnder samma himmel” (Berlin – Der Geteilte Himmel i original) spelar Sofia Helin den brittiska analytiker Lauren Faber som arbetar för den brittiska säkerhetstjänsten i Västberlin på 1970-talet. Som försvarsmedarbetare blir hon högintressant för den östtyska sidan. Den unge och lovande agenten Lars Weber, spelad av Tom Schilling, får därför i uppdrag att förföra henne.

Gilla Hemmets på Facebook

Sofia Helin i rollen som Lauren Faber och Tom Schillin som Lars Weber. Bild: Bernd Schuller /ZDF

”Har fått förfrågningar”

I samma veva som den tredje säsongen av Bron hade premiär befann sig Sofia Helin i Prag för att spela in serien.

– Jag har fått förfrågningar förut, men ibland har det inte passat, ibland har jag inte velat, nu fungerade det. Det är ju svårt när man filmar ”Bron”, där försvinner ju nio månader de år vi gör tv-serien, sa Sofia Helin till Aftonbladet i september 2015.

Sofia Helin i rollen som Lauren Faber. Bild: Bernd Schuller /Beta Film

Men den här gången föll alla bitarna på plats.

– För ett par år sedan blev jag väldigt intresserad av Berlin. Det är så mycket som är fascinerande med staden, från andra världskriget och med muren och när den senare föll. Det är ett bra manus. Kul att få spela mot utländska kollegor. Och så har vi ju en världsregissör (Oliver Hirschbiegel  reds. anm.), sa Sofia Helin till Aftonbladet då.

Första avsnittet av Under samma himmel visas tisdag den 16 maj klockan 21 i SVT1.

 

Läs också:

Då sänds sista säsongen av Bron i SVT


Läs mer om:

Dela
(101)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…