Annons

Annons

Lättlagad fiskgryta

Snabblagad gryta eftersom fisken bara behöver koka ett par minuter för att bli klar. Servera med brödkrutonger som du grillar i ugn eller stekpanna.

Dela
(0)

Snabb fiskgryta

4 port

2 morötter
10 cm purjolök
1 msk matolja
½ kuvert saffran
2 msk finhackad färsk timjan
8 dl fiskbuljong
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
200 gr torskfilé
200 gr laxfile
500 gr räkor med skal
100 gr konserverade musslor
½ dl finhackad persilja

Annons

Servering
Brödkrutonger
Hackad persilja

 

Gör så här

1. Skala och skiva morötterna. Skölj och strimla purjolöken.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs upp morot, purjo, saffran och timjan. Tillsätt buljong och krossade tomater. Koka upp och låt småputtra ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

3. Ansa och skär fisken i tärningar. Skala räkorna. Låt musslorna rinna av.

4. Tillsätt fisken till grytan och låt sjuda ca 3 min. Lägg i musslor och räkor precis före servering och låt allt bli genomvarmt. Strö över brödkrutonger och persilja.

 

Läs mer

Bjud på mustig fiskgryta

Lax med räkor & vitvinssås

Laxgratäng med fetaost & räkor

 

AV BITTE E:SON FORSBERG

FOTO: ANDERS NORRSELL



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…