Annons

Annons

Snabba pysseltips till påsk!

Dela
(0)

Påskhelgen brer ut sig och för att kunna njuta av långa, lata dagar satsar vi på fint och fiffigt pyssel som går fort att göra! Överraska gästerna med fina bordsdekorationer och tjusiga ägg, och njut själv av blommor och pynt i vårens härliga färger!

Annons

Miniris på tallriken

Ris hör påsken till, och här har vi gjort små minivarianter som dekoration på tallriken. Välj fjädrar och band som matchar din dukning.

Fint för gästerna!

Med snygga papper i påskens färger gör du enkelt egna placeringskort. Klipp två breda remsor av två olika sorters papper. Vik dem på mitten och stick in den ena remsan i den andra. Skriv gästens namn med glitterpenna och klistra fast en fin dekoration. Vi har använt fjärilar som t ex finns att köpa i blomsterhandlar. Tips! Välj gärna ett papper som har mönster på både fram- och baksida, då ser det extra snyggt ut när du ställer upp kortet!

I stället för att måla…

Med dekorationstejp kan man göra mycket tjusigt – till exempel dekorera ägg snabbt och lätt! Här har vi färgat äggen med karamellfärg och sedan piffat upp dem med matchande tejp. Dekorationstejp, som också kallas washitejp, kan sättas på och tas av hur många gånger som helst. Det säljs i hobbybutiker, som Panduro, och i välsorterade inredningsbutiker och pappershandlar.

Allt på ett fat

Gör ett fint påskstilleben av ditt favoritpynt! Här har två stora blockljus fått sällskap av ett gäng tuppar och godisägg i fina färger. Fatet passar lika fint på byrån som dekoration på matbordet.

Tulpanfrossa!

Ett fint blomsterarrangemang gör du enkelt med en cylinderformad glasvas, färgglad dekorationssten och tulpaner i soliga färger. Skär av stjälkarna så att blommorna når precis över vasens kant. Och låt dem stå packade – det ger ett maffigt intryck!

Bygg ett våningsfat!

Har du udda tallrikar och glas som står och samlar damm i skåpet? Förvandla dem till ett fint våningsfat. Stapla och fäst med superlim – lätt som en plätt!

Vårkänslor i vas

Buketter i all ära, men ibland är det enklaste det finaste. Vide- och körsbärskvistar i små söta vaser, en dunig liten fågel – ger det inte vårkänslor så säg!

Fyll en flaska!

En flaska med godis är ett trevligt alternativ till klassiska påskägg, och garanterat lika uppskattad! När påsken – och godiset – är slut har man ju plötsligt en fin karaff eller en söt vas till snittblommorna!

Tips!

Knyt ett fint band om flaskhalsen – det förstärker presentkänslan!

Av Veronica Sundén och Linda Unnhem

Foto: Pernilla Wästberg


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…