Annons

Annons

Snabb tonfiskbaguette med kapris och ägg

Tonfiskmackor går snabbt och lätt att göra och passar perfekt på stranden, vid skogsutflykten, i solstolen på balkongen…

Dela
(14)

Snabb tonfiskbaguette

Läcker tonfiskbaguette.

1 burk tonfisk i solrosolja, 95 g (avrunnen vikt 70 g)
1 hårdkokt ägg
1 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad persilja
1/2 msk kapris
1 msk tunt skivad bladselleri
2 msk majonnäs
1 tsk vitvinsvinäger
salt, svartpeppar
2 bitar baguette
2 salladsblad

Annons

 

Gör så här

1. Låt tonfisken rinna av. Skala och hacka ägget. Blanda tonfisk och ägg med rödlök, persilja, kapris, selleri, majonnäs, vinäger, salt och peppar.

2. Dela baguettebitarna. Lägg salladsbladen på underdelarna. Fördela tonfiskröran på salladen och lägg på överdelarna. Rulla in i smörgåspapper eller servetter.

Tips! Jag brukar köpa Abbas små tonfiskburkar som säljs i 3-pack. Perfekt storlek för en portion!

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Gravad lax med krämig potatissallad

Bjud på lyxiga räkrullar

Rimmad kyckling med örtolja

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(14)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…