Annons

Annons

Snabb cheesecake i glas

Lätt och snabb cheesecake som görs portionsvis, gärna i glas, med frukt, bär och syrlig lime i kontrast mot söt chocolate chip-kaka!

Dela
(0)

Snabb cheesecake i glas

6–8 port

2 gelatinblad
250 g färskost, t ex philadelphia
1 dl kesella
1 ägg
3/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk pressad lime
ca 200 g chocolate chip cookies
ca 150 g mango
ca 200 g blåbär

Annons

 

Gör så här

1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Rör samman färskost och kesella.

2. Vispa ägg, socker och vanilj pösigt. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta tillsammans med limesaften på svag värme, gärna i vattenbad.

3. Ta några matskedar av färskostsmeten och rör ner i gelatinet. Rör sedan ner gelatin- och färskostsmeten i resten av färskostsmeten.

4. Vänd ner den vispade äggsmeten i färskostsmeten och rör slätt. Låt tjockna något.

5. Krossa cookies och lägg lite i bottnen på varje glas. Varva smet, mango och blåbär. Toppa med cookies. Ställ i kylen en stund före servering.

 

Läs mer

Dumlecheesecake för godisälskaren

Kladdkaka med kolasås

Cheesecakerutor med bär

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…