Annons

Annons

Lyxiga smörrebröd med räkor

Räkor, ägg, sparris och majonnäs toppar de här lyxiga smörrebröden. Använd gärna spritspåse med tyll för att göra vackra majonnäsrosor. 

Dela
(260)

Smörrebröd med räkor på sparrisbädd
4 port
3 ägg
2 kg räkor med skal
1 knippe grön sparris
8 msk majonnäs
4 skivor ljust bröd
4 salladsblad
dillkvistar
1 skivad citron
grovmalen svartpeppar

 

Gör så här

1. Koka äggen hårdkokta, 8–9 min. Spola dem kalla. Skala och halvera 2 av äggen på längden. Dela det sista ägget i klyftor.

Annons

2. Skala och ansa räkorna.

3. Skär av och släng den nedersta delen av sparrisen. Koka sparrisen några min i saltat vatten. Häll av och låt den kallna. Dela varje sparris på längden.

4. Bred lite majonnäs på bröden och lägg salladsbladen ovanpå. Lägg en matta med sparris ovanpå salladen.

5. Lägg på ägget med den kupade sidan uppåt. Bred rikligt med majonnäs på ägget och lägg dit räkorna tätt. Majonnäsen gör att räkorna fastnar och ägget gör att det ser rikligt ut.

6. Toppa med en äggklyfta, dillkvist, skivad citron, en majonnäsklick och några varv med pepparkvarnen.

 

Läs mer: 

Bjud på danskt i kväll

Testa en varm smörgåstårta!

Världens lyxigaste räkpaj

 

Av Eva Boström

Foto Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(260)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…