Annons

Annons

Kladdkaka med smuldeg och marshmallows

Smuldeg, kladdkakesmet och marshmallow-frosting – man förstår verkligen varför den här kladdkakan heter S'more (some more)! Allra, allra bäst är den om du serverar den tillsammans med färska bär!

Dela
(266)

S'more kladdkaka

ca 10 bitar

Kexbotten
10 digestivekex
4 msk smält smör
1½ msk ljus sirap

Kladdkakssmeten
100 g smör
75 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker

Marshmallow-frosting
3 äggvitor
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker

Annons

Servering
färska bär

Ugn 180°

 

Gör så här

1. Botten: Krossa digestivekexen tills de ser ut som sand, tillsätt sedan det smälta smöret och sirapen. Rör om. Pressa ner det i en smord form, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten, tills det blir kompakt.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Kladdkakssmeten: Gör ett vattenbad (ställ en skål över en kastrull med kokande vatten). Smält smör och hackad choklad i skålen. Låt svalna.

3. Vispa under tiden ägg och socker lite lätt (inte poröst). Tillsätt chokladblandningen i äggsmeten. Ta sedan i resten av alla torra ingredienser och rör om. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna och lossa den ur formen.

4. Marshmallow-frosting: Gör ett vattenbad. Häll äggvitorna och sockret i skålen. Värm under omrörning i 3–5 min (om man sätter i fingrarna ska man inte känna sockret). Ta skålen från vattenbadet och vispa med elvisp tills det blir fast. Häll i vaniljsocker och vispa lite till. Spritsa små toppar på kladdkakan och bränn av med en liten gasbrännare.

 

Tips! Servera gärna kakan med färska bär.

 

Läs mer

Lyxig kladdkaka med Baileysgrädde

Världens 10 godaste kladdkakor

10 saker som gör kladdkakan extra god

 

Av Johanna Gren, Kalmar

Uppbakning: Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(266)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…