Annons

Annons

Smått och gott med frasig smördeg

Dela
(0)

Frasiga ostpajer

Ljuvliga små ädelostpastejer som bara smälter i munnen. Lika goda avsvalnade som ljumna men njut dem helst samma dag som de gräddats!

Små frasiga ostpajer

ca 9 st

1 kyld smördegsplatta, 250 g

1 ägg

Annons

Fyllning

10 cm purjolök

140 g ädelost

10 valnötter

1 dl riven lagrad ost

Äggstanning

2 dl gräddfil

3 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Garnering

kryddgrönt

ev rädisor

Ugn 200º

 

Gör så här
1. Rulla ut smördegsplattan på medföljande bakpapper. Dela plattan i 9 rutor, ca 8×8 cm. Placera smördegsplattorna i engångsformar av aluminiumfolie.

2. Pensla smördegen med uppvispat ägg.

3. Fyllning: Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken mjuk i smör. Fördela löken i pajformarna.

4. Riv ädelosten och fördela den i varje form. Hacka valnötterna. Strö över valnötter och riven ost.

5. Äggstanning: Vispa samman ingredienserna och häll äggstanningen över pastejerna. Peta med en gaffel så att den rinner ner ordentligt.

6. Placera formarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 18–20 min. Kontrollera så att pajerna inte får för mycket färg, täck med folie i så fall. Dekorera med kryddgrönt och ev skivade rädisor.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Linnea Ericsson Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…