Annons

Annons

Smaskens med smörgåstårta!

Dela
(2)

Varför inte fira trettonhelgen med en riktig festklassiker? Vår fruktiga smörgåstårta med rostbiff får garanterat en strykande åtgång!

Fruktig rostbiffstårta

10–12 bitar

1 rektangulär 4-delad smörgåstårtsbotten, 24×32 cm

Annons

Fyllning 1

3 mogna avokador

1/2 dl citronsaft

1 dl crème fraiche

1/2 dl majonnäs

Fyllning 2

300 g krämig färskost

1/2 dl hackade inlagda rödbetor

1/2 dl hackad gräslök

Topping

4 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

Garnering

2 dl hackad persilja

18 skivor lufttorkad skinka

10 skivor rostbiff

6 kiwier

1 carambola

1 orange paprika

2 passionsfrukter

1 dl syltlök

1 tråg smörgåskrasse

 

Gör så här

1. Fyllning 1: Gröp ur fruktköttet ur avokadorna och mosa det med citronsaften. Blanda med crème fraiche och majonnäs till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Bred 3/4 av fyllningen på den understa bottnen, täck med nästa.

2. Fyllning 2: Mixa ingredienserna till en slät kräm. Fördela 3/4 på den andra bottnen och lägg på den tredje. Tryck till lite försiktigt med händerna.

3. Dela den sista bottnen mitt itu på tvären. Bred resten av fyllning 1 mitt på tårtan och täck med den ena halva brödskivan. Bred på resten av fyllning 2 och täck med den sista halvan.

4. Topping: Vispa crème fraichen tjock och blanda med majonnäs. Bred krämen i ett tunt lager över hela tårtan.

5. Garnering: Tryck varsamt fast persilja runt den nedre kanten. Gör rullar av skinka och rostbiff och fördela på tårtan. Skala och skär kiwin i tunna skivor, lägg samman som rosor på tårtans nedre del. Skär carambolan i tunna skivor och tryck fast runt tårtans övre kant. Ansa och tärna paprikan. Strö över tårtans topp. Halvera och lägg på passionsfrukterna. Trä upp syltlök på tandpetare och stick ner i tårtan. Klipp slutligen över krasse.

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson



 

Läs mer om:

Dela
(2)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…