Annons

Annons

Smal & frasig kalkonpaj

Dela
(0)

Kalkonpaj

Kalkonpaj
2 port

Blanda 1½ dl vetemjöl med 30 g smör och 1 msk vatten. Tryck ut degen i 2 portionsformar och ställ i kylen ca 20 min. Förgrädda i ugn, 200°, ca 10 min. Stek 1 finriven vitlöksklyfta, ½ hackad gul lök och 1 stor hackad tomat i ½ msk smör. Blanda ner 50 g strimlad rökt kalkon. Vispa 1 ägg, ½ dl lätt crème fraiche, ½ dl mjölk, salt och peppar. Fördela fyllning och äggstanning i pajskalen. Strö över 1 dl riven ost, 17%, och grädda i 20 min. Servera med sallad och tomater.

Annons

Av Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…