Annons

Annons

Smakrik grönkålsgratäng!

Dela
(0)

Grönkålsgratäng med ädelost

Här gör vi portionsgratänger med grönkål, ädelost och potatis. Rätten kan såklart också göras i en stor gratängform!

Grönkålsgratäng i fin form
4–6 port/6 stora portionsformar
1 kg fast potatis
5 dl vispgrädde
5 ägg
400 g hackad tinad fryst grönkål
3 msk hackade valfria nötter
140 g riven ädelost
1½ dl riven lagrad ost
1 krm svartpeppar
Garnering
6 skivor rökt skinka
hackade nötter
kryddgrönt

Annons

Ugn 200°

Gör så här
1. Skala och skiva potatisen. Koka potatisskivorna i grädden i ca 10 min. Ta av från plattan och låt svalna.
2. Vispa samman äggen och blanda med potatisskivorna och resten av ingredienser. Fördela blandningen i smorda portionsformar el en stor form. Grädda mitt i ugnen 25–30 min. Täck över formarna med folie om de får för mycket färg.
3. Garnering: Vik/snurra ihop skinkskivorna och lägg på gratängerna. Strö över hackade nötter och garnera med kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…