Annons

Annons

Smaken är som håret?

Dela
(0)

 

Det är nu som julen är som allra bäst. Jag ligger i hårdplanering inför Den Stora Julpyntningen och har fortfarande inte blivit trött på pepparkakor. Den här enkla ljusstaken för fyra julgransljus är en julfavorit som står framme hela året. Jag köpte den för 40 kronor på Erikshjälpen en lördag när jag var nyklippt i en ganska experimentell och svårhanterlig frisyr med kort på ena sidan och långt på den andra. Hur minns jag det?

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Jo, det var såhär att jag stod med ljusstaken i handen och tvekade på om jag över huvud taget skulle köpa den, när en kvinna kommer fram till mig och börjar småprata. (Vi gör så på landet)

Den var ju riktigt fin, den, säger hon.

Ja, det är den väl? Jag funderar på om den passar på min Stringhylla hemma, säger jag.

Det gör den säkert. Den är väldigt nätt i designen.

Ja, det la jag också märke till. Undras om den är dansk?

 – Har det någon märkning?

Ungefär i den stilen pratar vi en god stund. Det konstiga är att vi hela tiden stirrar på ljusstaken i min hand.

När jag efter ungefär tre minuter lyfter blicken ser jag att kvinnan har exakt samma frisyr som jag. Jag skojar inte! Hon har också kort på ena sidan och långt på andra. Samma hårfärg har vi också (kaffebrunt med röda inslag, förmodligen grått i botten).

Nu fick småpratet en helt ny vändning.

Oj, sa jag, vi är visst klippta likadant, du och jag! Likadan frisyr och samma prylsmak, ha ha! Fast du klär bättre i den där frisyren än vad jag gör!

Historien slutade med att jag köpte ljusstaken och hon fick behålla sin frisyr. Veckan efter gick jag tillbaka till frisören och fick en mer lättskött frisyr.

AV MARIA SVEMARK

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…