Annons

Annons

Skrytet om barnbarnen blev för mycket

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en aktiv kvinna som nyligen blivit pensionär. Jag har ingen egen familj eftersom jag aldrig gift mig eller fått barn. Det är ingenting jag sörjer egentligen, eftersom det är att aktivt val jag gjort. Jag har en bror som jag stått nära och jag har alltid varit en del av hans familj och tagit mycket hand om hans tre barn som jag älskar. Jag får nu även ta del av dessa barns barn och är alltså ett slags extra farförälder. Jag har även flera vänner och bekanta med familjer, liksom en del ensamstående vänner. Men eftersom jag pga arbetet flyttade för några år sedan bor jag en bit bort. Efter min pensionering har jag ibland känt mig ensam och sökte mig därför till en pensionärsförening som ordnar träffar. Men jag blev så besviken att jag bara gick dit en gång. Jag träffade några damer som bara kunde prata om sina barn och barnbarn. Och den ena skröt värre än den andra! Nu vet jag inte vad jag ska göra.
Besviken
Det var tråkigt att höra att ditt besök på pensionärsföreningen blev en så tråkig upplevelse. Jag förstår att det kändes enformigt och trist att bara lyssna till dessa damer. De gjorde säkert inte detta av illvilja utan var säkert uppriktigt glada och stolta över sina barn och barnbarn. Men du hade helt andra förväntningar på mötet. Jag tänker att det är synd att du gav upp efter bara en gång och att du skulle ge det hela fler chanser. Jag är alldeles säker på att klubben har mer att erbjuda och att det finns människor där som du kan ha utbyte av.
Jag tycker att du ska ta upp detta med föreningens ordförande eller någon annan som varit med där ett tag. Förhör dig mer om vad de kan erbjuda och se om det finns något för dig. Kanske kan du själv dra i gång någonting som intresserar dig och se om du kan få med dig andra som delar ditt eller dina intressen. Du beskriver dig själv som aktiv så detta är säkert inte så svårt för dig. Ett annat sätt är att kolla om det finns föreningar inom det du är intresserad av. Bara för att du är pensionär behöver du inte vara med i en pensionärsförening. Det är spännande och kul att få nya bekantskaper i alla åldrar.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Vill du ställa en fråga till vår relationsexpert Maria? Klicka här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…