Annons

Annons

Skridskor åt en halv skolklass

Dela
(0)

Unge doktor Håkansson gillar landstingsrocken som blev sist kvar på loppisen.

För ett tag sedan blev jag ombedd att skriva ner mina bästa tips för hur man fyndar på loppis till Hemmets Veckotidning NR 19, som finns i butikerna den här veckan. 

Jag erkänner direkt: Jag har aldrig gjort ett riktigt fynd a la Antikrundan (vem har det?). Mina färdigheter i loppissammanhang ligger nog mer på den praktiska sidan. Jag vet att man behöver gott om tid och att två händer jobbar sig snabbare genom högarna än en. Därav tipsen: Bär ryggsäck och ha pengar tillgängliga i fickorna. Och ta med en enkel fika – kön till korven blir snabbt lång och den tiden ägnar du hellre vid loppisborden.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Ett annat tidstips är: Kom i tid. För det vet ju alla, att de bästa sakerna säljs först. Man har ju hört talas om antikhandlare som stått med kikare utanför stängslet två timmar innan byaloppisen dragit igång.

Om man som vi har tre små barn är det bättre att ge upp från början. Ett tag gjorde min man och jag tvärtom. Därav sista tipset på listan: Stanna tills slutet! Många föreningsloppisar tillämpar en princip som kallas ”Fyll en plastpåse för 20 kr”. När folkmassorna börjar gå hem och korven sedan länge är slut finns det riktiga fynd att göra för två obotliga hamstrar. Det är vid de här tillfällena som vi köpt:

– En läkarrock med Landstingets logga. Perfekt i barnens utklädningslåda.

– Två kassar med cd-skivor, discomusik från 90-talet (var inte bra ens på 90-talet)

– Skridskor. Vi har nu skridskor i garaget till en halv skolklass.

Bra för hamsterhumöret, mindre bra för de redan överfulla förråden.

AV MARIA SVEMARK


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…