Annons

Annons

Skifs om kopian som uppträder som honom: ”Det är lite läskigt”

Familjen betalade för att se Björn Skifs på en krogscen. Istället fick de se en kopia som utgav sig för att vara den folkkära artisten. "Jag hörde av mig till krogen och undrade vad i helvete de håller på med", säger Björn Skifs i kvällens Skavlan.

Dela
(318)

Björn Skifs Badrock Borgholms slottsruin 2016-07-21 (c) Karin Törnblom / IBL Bildbyrp

Original Skifs
(c) Karin Törnblom / IBL Bildbyrp

Björn Skifs är ett av Sveriges mest kända ansikten. Ändå har en kopia lyckats sälja in sig som honom på krogar och restauranger.

– Han uppträder som jag, säger Björn Skifs i kvällens avsnitt av Skavlan.

Annons

Björn Skifs har funnits i det allmänna medvetandet sedan 60-talet. Artisten är ”still going strong” och turnerade nyligen med Tommy Körberg. Nu avslöjar Skifs att de funnits en kopia som försökt åka snålskjuts på hans goda namn.

– Det är alltså en människa som sålt sig själv till restauranger och krogar och utgett sig för att vara jag, säger Björn Skifs i Skavlan och berättar hur han fick reda på kopian.

Annan ”Jeppe” på scen

En familj hade sett annonser om att ”Björn Skifs” skulle uppträda på en krog. De köpte biljetter och gick dit i den fasta övertygelsen om att den riktige Björn Skifs skulle stå på scen.

– Sedan märker de att det inte är jag utan någon annan Jeppe som står på scen som visserligen sjunger mina låtar.

Efteråt vände sig familjen till den riktige Björn Skifs för att ventilera sin besvikelse. Familjen undrade varför Skifs skickade kopior på sig själv till spelställen och ville ha pengarna tillbaka.

– Det gjorde jag ju inte. Men jag hörde av mig till krogen och undrade ”vad i helvete håller ni på med?”.

Bild: SVT

Bild: SVT

Berättar om ”krigsskada”

Förutom kopian berättar den folkkära artisten också hur det är att leva med hörapparat. Björn Skifs menar att han har sig själv att skylla efter ett långt liv i musikens tjänst. Han tror själv att skadorna på hörseln kommer från att ha stått nära högtalarna på scenen i karriärens begynnelse.

– Jag har mig själv att skylla, det är en krigsskada.

Skavlan sänds på fredagar i SVT1 kl 21.00. 


Läs mer om:

Dela
(318)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…