Annons

Annons

Skadorna som skakat Let’s Dance genom åren

Armbåge över näsan, stukningar och hjärtinfarkt. Det är ingen barnlek att vara med i Let´s Dance och skadorna är många. Vi har listat några av de mest minnesvärda.

Dela
(22)

Samir Badran fick en armbåge över näsan under repetitionerna. Bild: TV4

Inför påsken kommer Let’s Dance att köra dubbelt med en tävling på skärtorsdagen och en dagen efter. Av rapporteringen från träningarna att döma är det dock ingen dans på rosor att vara med. Det är något som deltagaren Samir Badran bittert fått erfara under veckan. TV4 berättar att Samir och hans partner Sigrid Bernson stötte ihop när de tränade en snurr på onsdagen.

Annons

Det bar sig inte bättre än att Sigrids armbåge träffade flickfavoriten Samir rakt över snoken.

– Jag och Sigrid dansade, så snurrade vi båda mot varandra. Jag råkade snurra in i hennes armbåge. Vi krockade, min näsa fick ta hela smällen. Det knakade till som fan, jag tror jag fick en spricka i den eller att jag bröt den. Den är helt sne nu, säger Samir Badran till TV 4 .

Flera drabbade

Det är ännu oklart hur Samirs skada kommer att påverka hans prestation i tävlingarna men det är uppenbart att dansen kräver sin tribut. I årets omgång har flera skador drabbat deltagarna. Bland annat har Anders ”Arga snickaren” Öfvergård fått ta hjälp av kiropraktor för att få hjälp med rygg- och nacksmärtor.

– Nu är det mycket bättre, det börjar ordna sig, men i fredags natt och lördags var det kaos. Det blev lite bättre i söndags. Så det är inget jättelarm längre, berättade Anders Öfvergård då.

Även publikfavoriten Stina Wollter har drabbats. Wollter hade precis genomlidit en tuff förkylning när hon trampade snett under träning på höga klackar.

”NOOOOOOOOOOOO. Stukade foten i de satans fjompskorna. Distanshealing får gärna skickas hitåt vänster fot från dig som har ork..”, skrev hon efter fadäsen på Instagram.

Foten lindades dock och Stina Wollter kunde genomföra dansen som planerat.

Thorsten Flinck kuggades av läkare

Att deltagare skadar sig under träningarna är inget nytt. Dansen är fysiskt krävande och deltagarna måste klara en hälsoundersökning för att få vara med. Det var till exempel läkare som, mot hans egna protester, satte stopp för Thorsten Flincks medverkan.

Vid det tillfället hänvisade produktionen till just att deltagare skadat sig under tidigare säsonger.

Här är tre andra deltagare som råkat illa ut:

1. Morgan ”Mojje” Johansson, 2009

Fick känningar över bröstet under ett genrep men bestämde sig för att dansa ändå. När smärtorna fortsatte fick artisten, då bara 36 år, uppsöka sjukhus där man konstaterade att han drabbats av en hjärtinfarkt och opererade akut.

Bild: IBL

2. Marko ”Markoolio” Lehtosalo, 2013

Stukade foten illa under träning. Beskrev skadan som att han ”trodde att han gjort en Brolinare” i Expressen. Behandlade den skadade foten med likströmsbehandling, återuppstod och dansade hem segern i tävlingen tillsammans med Cecilia Ehrling.

Bild: IBL

3. Linda Lindorff, 2016

Tvingas avbryta repetitionerna efter en höftskada. Läkare avrådde programledaren från dans men Lindorff kom igen och valsade in på en fjärdeplats med partnern Kristan Lootus.

Bild: IBL

Let’s Dance sänds i TV4, 20.00 skärtorsdag och långfredag.

 

Läs också:

7 anledningar att älska Stina Wollter


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…