Annons

Annons

Ska jag hjälpa min väninna att ordna kalas?

Dela
(0)

RELATIONER. Det skulle vara bra att få dina synpunkter på en sak. Jag är en mamma med två barn på 3 och 5 år som träffat en annan mamma, som är ensamstående, via öppna förskolan. Hon är väldigt trevlig och våra barn leker bra, så vi har träffats ofta de senaste två åren. Min fråga gäller henne och hur jag ska göra. När mina barn fyller år brukar jag ordna kalas med lite ätbart, lite lekar och fiskdamm. Hon och barnen har varit här då. Nu har hennes äldste börjar fråga sin mamma när han ska ha kalas, men hon undviker att svara. Tydligen ordnar hon inte kalas. Hon har sagt att hon tycker att det är jobbigt, men jag tycker så synd om barnen. Jag funderar på att erbjuda mig att hjälpa henne. Vad tycker du om det? Är det dumt att tränga mig på?
Kalas

Annons

Hur man firar sin födelsedag är olika i olika familjer. Visst har många barn kalas och bjuder sina vänner, men det behöver inte vara så i alla familjer. För en del föräldrar kan det vara både jobbigt och ekonomiskt omöjligt att ordna kalas för barnen. Visst är det synd om barnen, men de olika förutsättningar man har är något man får prata om i familjen. Jag tycker att du kan fråga din väninna om hon vill att du hjälper henne att ordna kalas för hennes barn. Om mamman inte vill bör du respektera henne i det. Handlar det mest om att hon inte orkar finns inget som hindrar dig att erbjuda hjälp. Ett kalas hemma där man handlat billigt behöver inte bli alltför dyrt. Men även om man försöker göra det billigt kan det vara för mycket för en ensamstående mamma, så prata med din väninna, men var lyhörd och pressa henne inte.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…