Annons

Annons

Ska jag förlåta hans otrohet?

Dela
(0)

RELATIONER. Min kille och jag har varit tillsammans i tre år och haft ett jättebra förhållande. Vi har kunnat prata om allt och det känns som om han är min tvillingsjäl. Jag har verkligen tänkt att han och jag kommer att dela livet och vi har samma värderingar, samma intressen och känner så stor respekt för varandra. Därför kom det som ett dråpslag när han berättade att han varit otrogen.

Annons

Han säger att det var en engångshändelse och att han ångrar sig väldigt och fortfarande älskar mig. Men han säger också att han förstår om han förstört allt mellan oss och om jag vill lämna honom. Vi har pratat en del om otrohet och han har varit väldigt fördömande. Därför har jag så svårt att förstå detta. Jag är förstås jätteledsen och vet inte vad jag ska göra. En del av mina närmaste säger att jag ska lämna honom direkt, medan andra säger att jag ska förlåta honom. Själv vet jag varken ut eller in mer än att jag älskar honom men är rädd att allt är förstört.

Bedragen

Jag förstår att du känner dig väldigt ledsen och inte riktigt vet vad du ska göra. Din killes otrohet har visat en sida hos honom som du inte trodde fanns och mitt i sorgen är du förvånad över hur han kunde agera så här, helt emot sina principer. Jag tycker inte att du behöver ha så bråttom med att bestämma vad du ska göra, utan ge dig själv lite tid.

Du beskriver hur bra ert förhållande varit hittills och att du älskar honom. Kanske går det faktiskt att rädda och är värt att rädda. En otrohet behöver inte vara slutet på ett förhållande. Om man tar sig igenom den stora kris det innebär så kan man komma stärkt ut på andra sidan. Livet är aldrig svart eller vitt, ingen är ofelbar och vi gör alla misstag.

Det kan mycket väl vara så att det här var en engångshändelse och att din kille uppriktigt ångrar sig och aldrig kommer göra om det. Kanske behöver ni hjälp att prata om det som hänt och hur ni kan komma vidare. Det kan ni få hjälp med tex på familjerådgivningen. Om du sedan känner att du kan fortsätta med honom, förlåta och gå vidare så gör det. Låt honom då bevisa att han älskar dig och jobba för att bygga upp ditt förtroende för honom igen. Det kan ta tid, men om ni båda vill kämpa för er kärlek och ert förhållande så kan det fungera. Lyssna på dig själv, ditt förnuft och ditt hjärta och bry dig inte så mycket om alla andra.

 

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…