Annons

Annons

Ska jag flytta tillbaka till min barndomstrakt?

Dela
(0)

RELATIONER. Jag är en gammal sjuk kvinna som skulle vilja flytta tillbaka till min barndomstrakt. Jag flyttade därifrån som ung när jag gifte mig och sedan har jag, min man och våra barn bott på olika platser beroende på min mans arbete. Jag har alltid längtat hem. Nu är min man död sedan länge och jag har inte så mycket kontakt med barnen. De bor nära men är upptagna med sitt. Sista tiden har jag tänkt mer och mer på att flytta hem. Hur bär jag mig åt då? Hur kan jag hitta en lägenhet och går det att få ett serviceboende tror du? Eftersom jag är sjuk behöver jag mycket hjälp. Jag behöver också gå på kontroller för min sjukdom och undrar om jag kan göra det på ett annat sjukhus?
Hemlängtan

Annons

Jag förstår din längtan efter att få komma tillbaka till din barndomstrakt. Det är en längtan som följt dig hela livet. Men ibland mår drömmar bäst av att få förbli drömmar. Känner du fortfarande någon där? Om inte finns en stor risk att du skulle bli väldigt ensam. Kanske är trakten inte alls som du minns den och du skulle bli besviken. Åk också gärna dit och se med egna ögon vad som väntar och kolla om du har vänner eller släkt kvar. I så fall kan du kontakta kommunen där och höra dig för vilka möjligheter som finns med boende och service. Om det finns ett sjukhus i närheten med den kompetens du behöver är det säkert inga problem att gå på kontroller där. Men det viktigaste är att du kommer att trivas och inte blir isolerad och ensam. Tänk dig för noga för det kan vara svårt att ändra när du väl flyttat.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…