Annons

Annons

Sitta vackert

Dela
(0)

Livet har varit ömsom vin och ömsom vatten, eller rättare sagt ömsom grädde och ömsom vatten, den senaste veckan. Husse och matte har varit borta mycket och när jag väl har fått vara ute i det fria har det ibland varit både blåsigt och regnigt. Visst har det varit några fina kvällar också – men när väl husse och matte suttit ute en liten stund så går de in och fixar något att äta. Det kan jag ju inte tillåta! Tänk om de lagar något smaskigt och sedan glömmer bort att jag också vill provsmaka!

Annons

Husse har lärt mig att sitta fint på kommando – och det är väl ingen konst. Det kändes extra bra att visa att jag kan göra  detta eftersom matte en gång sa att man inte kan lära katter sådana trick. Klart jag kan sitta fint när det vankas en godbit som belöning!

Jag vet ju också att det är på stolar man ska sitta fint så varför vänta in husets folk när de sölar borta vid spisen. Härom kvällen tyckte jag dock att de var riktigt oförskämda. Vinglasen kom fram – och det brukar betyda smaskig biff eller fisk. Tji fick jag – det blev de där blaskiga sakerna som de kallar pasta och med ännu värre stickiga tillbehör som oliver, kapris och sardeller. Hu!!!

Som hämnd bestämde jag mig för att uppföra mig som den katt jag egentligen är – jag intog vasken och tog mig en tupplur i stället!

Maud Holmberg Klyft


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…