Annons

Annons

Semlor med chokladkräm

Prova våra ljuvliga semlor med chokladkräm, grädde och rivet apelsinskal.

Dela
(0)

Semlor med chokladkräm

Recept semlor med chokladkräm

18 släta bullar

Fyllning
150 g mörk choklad
125 g mjukt smör
2½ dl florsocker
1 äggula
rivet skal av ½–1 apelsin
ca 3 dl vispgrädde

Gör så här

1. Fyllning: Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ta skålen från värmen. Rör smör och florsocker smidigt i en annan skål. Rör i äggulan.

Annons

2. Tillsätt chokladen under omrörning. Smaksätt med apelsinskal.

3. Bred chokladkräm på bullarnas underdelar. Spritsa eller klicka grädde ovanpå. Lägg på locken. Pudra med florsocker.

Av Boel Ottmer Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…