Annons

Annons

Se bilderna från sista säsongen av ”Bron”

Kantiga polisen Saga Norén är en av faktorerna bakom TV-serien Bron:s framgångar. Men nu är den sista delen inspelad : "Alla gick in i fyra för att avsluta", säger manusförfattaren Hans Rosenfeldt till bloggen Spoiler alert.

Dela
(956)

Sofia Helin som Saga Norén i tredje säsongen av Bron. Bild: Carolina Romare

Det är mörkt, murrigt och gastkramande. Trailern som släppts inför att den fjärde säsongen av ”Bron” tyder på att allt är som vanligt i kriminalkommissarie Saga Noréns värld. På nyårsårsdagen 2018 sänds den fjärde delen av ”Bron”. Sveriges mest framgångsrika serie någonsin, enligt SVT

Annons

I den första säsongen av Bron introducerades huvudkaraktären Saga Norén vid länskrim i Malmö för tittarna. En svensk polis med kantiga drag av Aspergers som arbetade tillsammans med en dansk kollega (Kim Bodnia) för att lösa ett mord. Eftersom mordoffret hittats mitt på Öresundsbron fick polis från båda sidor samarbeta för att spåra förövaren.

Därmed var grunden lagd för en TV-serie som med tiden blivit en succé.

Exportsuccé

Första säsongen såldes till 160 länder och under åren har flera varianter av serien gjorts i andra delar av världen. I USA har till exempel The Bridge spelats in, i fransk-brittisk tappning heter den ”The Tunnel” och förra året aviserade en rysk kanal att de skulle spela in ett drama på gränsen mellan Ryssland och Estland.

Spelplatsen i Bron har hela tiden varit Öresundsregionen med Malmö och Köpenhamn som huvudrollsinnehavare. Serien har haft en stram estetik med en särskild och återkommande färgskala. Saga Noréns jägargröna Porsche är ett typiskt uttryck för hur man har tänkt.

Inspelning av Bron III i Malmö. Bild: Carolina Romare

Sista säsongen

Även om serien är omåttligt populär så måste, som bekant, varje Saga ha ett slut. Och den fjärde delen av serien är också den sista.

– Alla gick in i fyran för att avsluta, inte minst Sofia som har enormt tuffa inspelningar, många dagar, borta från familjen i ett halvår. Så vi sa: Gör vi en till så blir det den sista, har huvudförfattaren Hans Rosenfeldt sagt till Spoiler alert.

I den fjärde säsongen finns, som vanligt, Sofie Helin med i huvudrollen. Hon har tidigare beskrivit huvudrollen som en krävande utmaning eftersom Saga är så speciell.

– Det är att hon är så intensiv, koncentrerad, snabbt och smart, har Sofia Helin tidigare kommenterat för SVT.

Precis som i tredje säsongen spelas hennes danske kollega av Thure Lindhardt. Återkommer gör även Sarah Boberg, Rafael Pettersson och Maria Kulle.

Henrik Georgsson och Rumle Hammerich regisserar. Huvudförfattare är Hans Rosenfeldt och Camilla Ahlgren som också skrivit samtliga avsnitt.

Se trailern för Bron IIII här:

 

Läs också:

13 saker du kanske inte visste om succéserien ”Bron”


Läs mer om:

Dela
(956)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…