Annons

Annons

Schemalägg tid för varandra

Dela
(0)

RELATIONER. Jag och min man har två små barn på 1 och 3 år. Allt är egentligen bra i vårt liv, förutom att vi är så trötta och aldrig har tid för varandra. Kanske är det ett lyxproblem, men jag vill ändå ha råd. Vi ville båda ha barn och älskar dem förstås, men det har varit väldigt tufft eftersom den lille varit mycket sjuk och vi periodvis tvingats bo länge på sjukhus.

Annons

Vi har aldrig kunnat lämna barnen till någon annan, inte ens far- och morföräldrar. Jag tittar på min man och mig utifrån och ser två hålögda föräldrar som inte orkar någonting. Knappt ge varandra en kram. Nu är det lite bättre med sjukdomen, men vi är helt slutkörda. Jag älskar mina barn men saknar att någon gång få vara ensam med min man. Vi har knappt haft något samliv alls sen den lille föddes. Vad ska vi ta oss till?

Längtansfull

Jag tycker verkligen inte att detta är ett lyxproblem, utan i allra högsta grad relevant. Att ha små barn som är sjuka mycket är ofta en hård prövning för förhållandet. Tyvärr orkar många inte igenom de tuffaste småbarnsåren utan separerar. Det är absolut viktigt att få tid för varandra, tid att sova ut och tid att vara ifrån sina små barn, hur mycket man än älskar dem. Ni tycks dessutom ha haft det extra påfrestande med ett barn som varit väldigt sjukt och inlagt på sjukhus. Det låter hoppfullt och bra att sjukdomen blivit bättre och kanske kan ni nu ta tag i den här situationen. Börja träna barnen att vara med mor- och farföräldrar så att ni får tid för varandra. Till en början kanske bara en enkel promenad, en middag, ett biobesök eller liknande. När ni sedan märker att det fungerar kanske barnen kan sova någon natt med dem. Kanske kan mor- och farföräldrarna vara hemma hos er så att barnen är i sin hemmiljö och så kan ni kanske sova hos dem. Bara för att få sova en natt ostört och ha tid att krama varandra. Se till att schemalägga tid för varandra och se det inte som lyx utan en investering i ert förhållande för att öka möjligheten att det håller.

Har du en fråga om relationer? Mejla oss här! 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…