Annons

Annons

Säsong för vår trädgårdsbloggare Maud!

Äntligen är vår djur- och naturälskande bloggare Maud tillbaka! Som vanligt får vi följa med henne och bästisen Svart på härliga äventyr i Täppan. Vill du lära dig att göra pesto av ramslök, få tips om hur du förökar dina växter och njuta av fantastiska trädgårdsbilder har du kommit alldeles rätt!

Dela
(49)

Maud och Svart i trädgården

Maud och kompisen Svart njuter i Täppan. Visst ser det härligt ut!

 

Berätta lite om dig själv (för dem som missat din blogg)!

Jag är reporter och redaktör på Hemmets Veckotidning i Malmö. Bor i växtzon 1 i landets sydligaste stad, Trelleborg, vilket är en lyx eftersom jag kan njuta av blåregn, odla fikon och persika. Ett år glömde jag till och med att ta in ett litet olivträd – som överlevde vintern! Älskar djur och förutom katten Svart har jag ofta sällskap av dammens grodor, fåglar, humlor, igelkottar och fjärilar på täppan.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

 

Vad kommer vi att få läsa om här hos dig?

I bloggen kan du läsa om Tantens och Kattens funderingar och följa det som händer på Täppan just nu. Veckans vas visar vad som är nyutslaget. Det blir recept på mat och dryck som kan göras av ogräs, lavendel, hallon och skolmogna tomater. Jag bloggar också om hur du kan ta vara på frön, föröka dina växter och skapa mysiga hörn.

Maud och Svart

Häng med Maud och Svart ut i Täppan!

 

Och Svart. Berätta mer om honom!

Svart är en osedvanligt klok och trevlig katt, enligt matte. En mästerjägare av flugor, skalbaggar och mal. Svart ett matvrak som föredrar människoföda framför kattmat och en livsnjutare som gärna sträcker ut sig i sin fulla längd i solskenet.

Svart

Säg hej till Svart – en osedvanligt klok och trevlig katt!

 

Hur ser det ut i din trädgård?

Soligt, grönt och vindskyddat. Täppan är varken liten eller stor men det perfekta stället för att varva ner, kläcka idéer, röra på sig, fika eller njuta och umgås i!

Lediga stunder tillbringar jag gärna i husets skönaste rum, trädgårdsrummet, som ständigt är under förvandling. När vi flyttade hit bestod trädgården av en uteplats, en stor gräsmatta, tre små rabatter och en mattbom. Idag är mattbommen flyttad och fungerar som rosportal, gräsmattan är liten och odlingsytorna mycket större. Eftersom jag både vill jobba och koppla av i trädgården är den absolut inte pedantiskt skött.

Mauds trädgård

Täppan är en plats för både arbete och avkoppling.

 

Vilket är ditt bästa trädgårdstips?

Att låta plantorna växa så tätt att ogräset inte får någon chans. Påta och plåta! Ta en liten runda varje dag med sekatören och fotografera den ofta från olika vinklar. Eftersom växtligheten förändras så snabbt är det lätt att plantera för mycket under våren när det ser tomt och bart ut. Men sommarbilder från rabatten minskar du risken att plantera småväxter som annars skulle kvävas av funkior, pioner och riddarsporrar.

 

Finns det några nackdelar med att ha trädgård? 

Inte mer än att det är lätt att glömma både tid och rum! En och annan besvikelse när fåglarna slukat alla körsbären eller sniglarna kalasat upp salladen får man ta. Men djuren ska ju också leva.

 

Mauds blogg hittar du här!

 

I morgon får ni träffa en ny bloggare här på Hemmets. Missa inte det!


Läs mer om:

Dela
(49)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…