Annons

Annons

Sanna Nielsen om nya låten: ”Jag vill inte att folk ska känna sig ensamma”

Ända sedan Sanna Nielsen slog igenom som 11-åring har hon fått ta emot verbala kränkningar, först i skolan, sedan via kommentarer på sociala medier. Nu släpper Sanna en personlig låt om den delen av sitt liv och hur det gjort henne starkare. ”Folk ska känna att man får vara precis den man är”, säger hon.

Dela
(186)

Sanna Nielsen. Bild: IBL

Sanna Nielsen sjunger om mobbning och näthat

Sanna Nielsens nya singel, ”Inte ok”, berör mobbning och näthat, något som är verklighet för många barn och unga i landet – men även något som Sanna själv utsattes och utsätts för.

Hon har sedan tidigare varit öppen med sina erfarenheter och kontaktas därför ofta av barn och unga som söker stöd, det är till dem hon vänder sig med nya låten.

– Jag vill inte att folk ska känna sig ensamma. Det ska inte vara en sorgsen låt i sig, det finns två rader i den som säger ”ni ville se mig svag, jag blir starkare”, det är hela poängen med låten, att folk ska känna att man får vara precis den man är.

Annons

Mobbades i skolan

När hon slog igenom som 11-åring var det något som stack i ögonen på en del i hembyn Bromölla, Skåne.

– För mig var det verbalt, det var mobbning med ord som skreks åt mig i korridoren, de ritade karikatyrer av mig och mitt ansikte. Hela skolan hade samlats när jag kom ut från en Hemkunskapslektion och en bild ramlade ner i mitt huvud, där det stod en massa konstiga hemska saker. Och så står 100 personer och kollar, en del skrattar, en del är förfärade – men ingen vet vad de ska göra.

Fritiden och musiken blev hennes frizon, när hon kom hem från skolan stod hon och sjöng till Céline Dion i flera timmar. När hon började gymnasiet slapp hon plågoandarna, men som en offentlig person får hon ta emot kränkande kommenterar på sociala medier.

– Jag känner att jag har fått otroligt mycket kärlek och har varit ganska förskonad från näthat, men folk tar sig ändå rätten att tycka, tänka och skriva ”Gud vad du är ful” eller ”Usch, jag kräks när jag ser dig på tv”. Och så går jag in och tittar på den personens profil för att jag blir nyfiken på vad det är för person, och då är det kanske en mamma som har en tvåårig son som tycker själv att det är okej att uttrycka sig på det här sättet.

Blivit starkare

Men hon säger samtidigt att den typen av kommentarer också gör henne starkare.

– Jag intalar mig själv, att det här är inte rätt, det är inte okej. Att jag vet bättre än den personen gör, och att den som skriver vill ha uppmärksamhet, det finns så många aspekter av det.

– Jag försöker stärka deras självförtroendet och framförallt deras självkänsla, med orden: ”Du duger precis som du är, du får inte låta någon annan säga något annat och även om de gör det så får du inte tro på det. För alla är vi precis lika mycket värda och precis lika fina individer”. Jag brukar också fråga om de har någon dröm, om de gillar att sjunga eller dansa. Oftast har de ju det, och det var det som hjälpte mig när jag gick i skolan.

Text: Ida Gustafsson, femina.se 

Läs också

Sanna Nielsen hyllas som julvärd


Läs mer om:

Dela
(186)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…