Annons

Annons

Saken du inte kan leva utan

Dela
(0)

dramaten

Jag brukar inte hålla öronen öppna när folk snackar som Saker som de inte visste att de behövde men när de väl fick en så’n så visste de inte hur de klarade sig utan den. Det brukar ofta gälla tekniska prylar, förstås.

Annons

Nu har jag skaffat en shoppingvagn, en tvättäkta så kallad dramaten. Och jag vet inte hur jag klarade mig utan den tidigare!

Många utlandsfamiljer här har privatchaufför. Det ingår i deras kontrakt. Vi svenskar får inte köra bil här och, tro mig, det vill vi inte heller. Shanghai-trafiken är ganska gräslig, men framför allt enormt spännande. Bilar, cyklar och elmopeder har sällan mer än 25 cm avstånd till något (inklusive människor) men vi har aldrig blivit vittne till en krock. Tre gånger  – TRE gånger på fyra månader – har jag sett bilar stå stilla p g a krockar.

Nåja, nu var det inte trafiken jag skulle berätta om. Jag vill berätta om min dramaten. Jag har inte chaufför och ingen hemhjälp som handlar åt mig, och därför släpar jag enorma mängder matkassar ut och in ur taxibilar (taxi är billigt här, ca 14 kr för två km) och från matmarknaden på andra sidan gatan.

Men inte nu längre, alltså. Nu åker kålen och sojan vagn. Och jag tror att jag löper mindre risk att få ryggskott.

Tyvärr är min väska långt ifrån så snygg som shoppingvagnarna i Hemmets Veckotidnings webshop . Köp, idag, och jag lovar att du liksom jag kommer att undra hur du någonsin klarade dig utan….

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…