Annons

Annons

Saken du inte kan leva utan, del 2

Dela
(0)

riskokare

Kanske fick du en råsaftcentrifug* i julklapp. Jag hoppas att du hellre fick en riskokare. Ännu en av dessa Saker som du inte visste att du behövde förrän du skaffade en och sen kan du inte leva utan den.

Annons

I Sverige skulle jag aldrig kommit på idén att skaffa en klumpig riskokare. Jag behöver mina köksskåp till annat. Här fanns det redan en riskokare i vår första lägenhet, och eftersom vi hade få spisplattor fick vi ta hjälp av den fula riskokaren som stod inklämd i ett hörn mellan brödrosten och kaffebryggaren.

När vi flyttade till vår permanenta adress köpte jag en riskokare för strax över hundralappen. Jag hade vant mig. Blivit lite såld, faktiskt. Riset blir helt perfekt och lagom klibbigt. Maskinen sköter sig själv och signalerar när den är klar. Jag kan ånga grönsaker i den på samma gång. Jag slipper brända kastruller. För brända kastruller, det blir det, när man lagar mat på gasspis. Åtminstone på vår gasspis. Värmen är svår att reglera, det kokar över, blir eldsflammor. Klet och brännvarmt risvatten på diskbänken och allmän panik och var-la-jag-brandsläckaren.

Jag blev faktiskt ifrågasatt för min riskokare av min kompis. Men sen skickade hon en bild:

riskok2

Så kan det gå när man kokar ris på gasspis. FOTO: Charlotte Hulterstam, hulterstam.wordpress.com

En bild som säger mer än tusen ord, fniss.

Tack för att du bjöd på detta Charlotte Hulterstam, vars Shanghai-blogg du kan följa här (klicka).

Klicka här för att läsa här om en annan pryl som du inte kan leva utan.

*Råsaftcentrifugen utsågs till Årets Julklapp i år av HUI Research.


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…