Annons

Annons

Säg hej till Staffan Wictorin – vår nya bloggare!

Vill du göra livet lite roligare? Då är Staffan Wictorins blogg ett måste! Den välkände kåsören lovar att varva humor med smaskiga recept och vardagsreflektioner – och han längtar efter att bli just din kompis... Välkommen!

Dela
(260)

Staffan

Berätta lite om dig själv!

Med åren har jag stillat mig så efter ett långt och hektiskt yrkesliv med journalistik, resor över stora delar av världen, kabaréer, revyer, radio, tv, böcker och två äktenskap med tvenne barn som följd tar jag det numera tämligen lugnt. Försöker stjäla så mycket tid jag kan med särbo, barn och barnbarn, är nästan löjligt besatt av matlagning och toppar ett par kvällar i veckan med öl på stamkrogen tillsammans med kompisen Lasse. Jag har frilansat sedan 1990-talet och åtnjuter fortfarande glädjen och ynnesten att vara efterfrågad som krönikör och kåsör. Följer gärna med i nyhetsflödet och ägnar många timmar om dagen åt att lyssna på P 1.

Annons

Vad kommer du att bjuda på i bloggväg?

Små reflektioner i vardagen. Ett och annat recept. Hoppas på att vara underhållande och en kompis i tillvaron.

Vad ska bli roligast med att blogga på Hemmets.se?

Roligast blir nog att kunna vara med i tiden. Bloggen blir den snabbaste vägen mellan läsaren och mig.

Du gillar ju att laga mat. Vilket är ditt allra bästa recept?

Mina bästa recept är spontanitet, nyfikenhet och experimentlusta. Jag lagar aldrig efter recept utan låter känslan och intuitionen styra resultatet. Enkla råvaror, billiga köttdetaljer, frigående kyckling och säkrad fisk samt att sorgfälligt undvika hel-eller halvfabrikat är ett säkert sätt att lyckas med maten.

Vi har fått intrycket av att du är rolig och gillar att skratta. Stämmer det?

Hela mitt liv har kretsat runt humor. Att kunna skratta åt sig själv och andra och se humorn i det mest triviala skapar livskvalitet. Människor utan humor är, vill jag påstå, farliga. Kan någon påminna sig en diktator med humor?

Vad inspirerar dig? 

Det där med inspiration är överskattat. Hade jag väntat på inspiration när jag sätter mig ner för att försöka vara rolig eller underhållande skulle det inte bli många rader skrivna. För mig är det likhetstecken mellan inspiration och arbete. Men pålästa, intelligenta, medkännande och stridbara människor sporrar mig att försöka bli bättre själv.

Staffans blogg hittar du genom att klicka här!

Läs mer

Gunilla bjuder på läckra bakverk och söta valpbilder

Häng med Maud och katten Svart ut i Täppan


Läs mer om:

Dela
(260)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…