Annons

Annons

Saftiga vegabullar med pistaschnötter

Pistaschnötterna ger inte bara vegabullarna god smak utan även en läcker knaprighet. Ett klassiskt recept på oemotståndliga vetebullar!

Dela
(0)

vegabullar-recept

Saftiga och knapriga vegabullar är alltid rätt till fikat.

Recept vegabullar med pistaschnötter

ca 35 st

3/4 pkt (37,5 g) jäst
4 dl mjölk, rumstemp
½ tsk salt
1 tsk malen kardemumma
1 dl strösocker
1 ägg
12–13 dl vetemjöl
150 g smör, mjukt

Fyllning
200 g smör, mjukt
1 dl strösocker
1 msk malen kanel
ca 100 g pistaschnötter

Annons

Pensling och garnering
1 ägg
pärlsocker

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål. Rör ut den i mjölk. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägg.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Rör i cirka hälften av mjölet. Tillsätt det riktigt mjuka smöret klickvis. Tillsätt resten av mjölet, förutom lite som sparas till utbakningen. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under duk 1–1½ tim.

3. Fyllning: Rör samman smör, socker och kanel. Hacka nötterna.

4. Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till ca 30×50 cm. Bred på fyllningen och strö över pistaschnötter. Rulla ihop. Skär rullarna i 2½–3 cm breda bitar. Tryck till bullarna på mitten, längsmed, med skaftet av en sked eller kniv.

5. Lägg bullarna på plåt med bakpapper och låt jäsa under duk ca 40 min. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

6. Grädda i mitten av ugnen, 8–10 min.

 

Så bakar du vegabullar:

 

Läs mer:

Saftiga smörbullar i långpanna

Äppelbullar med mandelmassa

Världens godaste kanelbullar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…