Annons

Annons

Saftiga chokladrutor i långpanna

Lättbakade chokladrutor i långpanna med härlig chokladglasyr och syrliga hallon. En vinnande kombination!

Dela
(4)

Chokladrutor med glasyr och hallon

24 st

200 g smör
150 g mörk choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl muscovadosocker, mörkt
3½ dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
ca 100 g färska hallon

Chokladglasyr
1 dl crème fraiche (34 %)
100 g mörk choklad, hackad eller knappar

Annons

Garnering
ca 24 hallon

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret och ta det sedan från värmen. Hacka chokladen och rör ner i smöret till en slät blandning.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Vispa ägg, socker och muscovadosocker poröst. Blanda mjölet med vaniljsocker och bakpulver.

3. Rör ner chokladsmöret och mjölblandningen i äggsmeten. Bred ut smeten i en form, ca 22×30 cm, klädd med bakpapper. Fördela hallonen ovanpå.

4. Grädda i mitten av ugnen, ca 30 min. Låt svalna.

5. Glasyr: Koka upp crème fraichen och ta den sedan från värmen. Tillsätt chokladen och låt den smälta. Rör till en jämn glasyr. Skär kakan i rutor. Spritsa på chokladglasyren. Garnera med hallon.

 

Läs mer

Ljuvliga rabarbermuffins

Kardemummakaka med rabarber

Rulltårta med nutella och jordgubbar

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…