Annons

Annons

Saftig hastkaka med bär

Saftig, mjuk kaka som du bakar på nolltid. Vår hastkaka är helt enkelt den perfekta sommarkakan! Servera gärna med en klick vispad grädde. 

Dela
(270)

Hastkaka med bär

Hastkaka med bär.

8–10 bitar
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1½ tsk bakpulver
2 ägg
3/4 dl mjölk

Fyllning
2–3 dl blandade bär

Ugn 200°

Gör så här

1. Smält smöret. Ta kastrullen från värmen. Rör i resten av ingredienserna förutom bären.

Annons

2. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, helst med löstagbar botten. Strö på bären.

3. Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.

 

Läs mer:

Saftiga hallonrutor i långpanna

Gilla Hemmets på Facebook

Kladdkaka med daimkross och mandel

Klassiska syltgrottor 

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman



 

Läs mer om:

Dela
(270)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…