Annons

Annons

Sådan matte sådan hund

Dela
(0)

Hej!

Livet blir bara lättare och lättare. Hektona ramlar av ett efter ett och nu har jag minskat 5 kg = en klädstorlek. Det går snabbt och smidigt att klä på sig på morgnarna – jag slipper ju svära över plagg som ”krympt” och njuter istället av att allt hänger…

Jag och två andra slappisar…

 

Annons

Så maten är inga problem. Motionen däremot är en stötesten. Har i och för sig varit på gymmet några gånger men inte börjat springa ordentligtännu, bara värmt upp på löpbandet. Och ute är det halt och mörkt (fast det är bara svepskäl, jag vet)… Känner mig faktiskt väldigt lat. Dottern tog några bilder på mig och hundarna  när vi låg och slappade. Så nu vet jag ett skäl till att bli mer hälsosam. För hundarnas skull!

Så här ligger det till:

Om matte somnar om, somnar hundarna om.

Om matte ligger i soffan, ligger hundarna i soffan.

Om matte äter mackor med ost, korv och leverpastej stup i kvarten slinker det ner små godsaker i hundarna stup i kvarten.

MEN

Om matte springer i skogen, springer hundarna i skogen.

Om matte går promenader vid havet, går hundarna promenader vid havet.

Om matte äter nyttigt äter hundarna nyttigt. Till vardags torra kulor och råa kycklingvingar. Och på helgen ett och annat märgben (när matte får vin).

Var tror ni hundarna njuter mest – i soffan eller i skogen? Och jag? När jag väl kommer iväg? Hundstackarna har dessutom inget val (som jag). De är dömda till ett långt, trist liv i lättja och frosseri oavsett om de vill det eller ej. Inte schysst. Så gissa vad jag ska göra i vår? Inte slappa (åtminstone inte så ofta).

 

Va, gå ut nu? Ute är det ju kallt! Och mörkt!

 

Tre trötta soffpotatisar.

Med raska steg mot havet. Jag hänger på…

 

Brunvita parson-terriern Meggie lägger nosen i absolut allt! Ofta ger det utdelning. En gång fick hon tag på en mullvad i just en sån här hög. Tänk vilket missflyt för mullvaden som råkade gräva vid ytan just när Meggie sprang förbi (jag gillade henne mindre då kan jag berätta). Har ni sett en mullvad förresten? Jättestora och fina…


 

Att rulla sig på isen kittlar dödsskönt i pälsen, tycker westien Alice.

 

Här vid bryggan älskar hundarna att skrämma sovande änder. Men nu är det tomt på nöjen, bara en ovanligt fin solnedgång.

 

Våta löv luktar gott. Och sviktar så skönt när man springer tycker både matte och hund.

 

En solig dag i februari gick folk man ur huse för att njuta av den nya, spegelblanka isen på Öresund. Tänk så många Points som försvinner av sig själv – utan att man ens tänker på det (10 points i timmen får man för t ex skridskoåkning). Bakom Kallbadhuset i Bjärred – 600 meter ut i havet till höger i bild – sticker Torson i Malmö upp sin snurriga  siluett.

 

Ja, ni ser ju själva var det verkar roligast. Inte är det i sängen i alla fall! 🙂

 

/Stina

 

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…