Annons

Annons

Blossa 16 – så smakar årets glögg

Norrland sätter smak på 2016 års glögg från Blossa! Kråkbär, björksirap och en lätt rökighet ska föra tankarna till lägerelden och den svenska urskogen.

Dela
(99)

blossa 2

Årets glögg från Blossa smakar kråkbär.

Blossa 16 är inspirerad av den svenska urskogen, närmare bestämt det skafferi som går att finna i Norrlands milsvida skogar. I år är smaken kråkbär, ett vildvuxet bär som växer främst i Norrland men går att finna över hela Sverige.

Annons

– Kråkbäret är ett ibland bortglömt bär men i kråkbäret har vi framförallt funnits en ingrediens som bidrar med friskhet till vår årgångsglögg. Björksirap förädlad ur björksav adderar en rund sötma och rymmer toner av smörkola. Som en påminnelse om lägerelden har glöggen även en lätt rökighet, berättar Åsa Orsvärn, Chief Blender på Blossa.

Till Blossa 16 passar rökt kött och stuvade kantareller som tillsammans lyfter den lätt rökiga och spännande smaken av skog i glöggen.

blossa vit

Flaskan är illustrerad av Petra Börner tillsammans med Scandinavian Design Group och är även den inspirerad av den svenska urskogen där det djupa, mörka och gröna får komma till tals.

– Djuren och de väldoftande barr-, moss- och ljunglandskapen har fått ta form på flaskan, säger berättar Börner.

 

 

Blossa 16 har en alkoholhalt på 15 % och finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 oktober. Priset är 109 kronor för 750 ml.

 

Läs mer:

5 smårätter till glöggmyset

Så gör du vit glögg med smak av saffran

Godaste julkakan – glöggbrownies 

 

Text: Thowe Wagner Larsson, www.ellematovin.se

Foto: Blossa


Läs mer om:

Dela
(99)Annons


Annons

Laddar nästa sida…