Annons

Annons

Så slipper du äckliga dofter i ditt hem

Avlopp, skor och sopor... Detta är bara några av många saker som kan skapa otrevliga luktupplevelser i hemmet. Men det finns knep att ta till - och vi har dammsugit Internet åt dig efter tips på hur du blir av med stanken!

Dela
(60)

lukt

Sopor – Denna ständiga källa till motbjudande odör kan du bekämpa med ättika. Ställ helt enkelt en skål med ättika eller ättiksprit i utrymmet där du har sopbehållaren.

Köksredskap – Även till detta område kommer ättika till pass. Blanda en halv deciliter ättika med en halv deciliter vatten. Gnugga redskapen med blandningen och skölj sedan med hett vatten!

Annons

KylskåpLägg en halv citron med snittytan uppåt i kylskåpet om du vill att trista dofter ska försvinna.

AvloppHäll bikarbonat i avloppet, häll därefter på vinäger, och låt blandningen verka några minuter. Det kommer spraka och kanske bubbla! Ös på med hett vatten och *voila* – stoppet, något som ju brukar orsaka äcklig lukt, är ett minne blott…

Skor – Knepet är återigen: ättika. Blanda fyra matskedar ättika med en liter vatten. Gnid detta på insidan av skorna, lämna dem så över natten, skölj därefter skorna. När skorna har torkat bör lukten vara borta!

Byråer och andra möbler – Luktar det äckligt i garderoben, eller i byrålådan? Ställ in skålar med ättika och låt stå över natten.

Toaletten – Häll vinäger i toalettstolen, låt stå tio minuter, skrubba, spola.

 

Har du själv ett fiffigt trick på lager? Mejla [email protected]!

 

Läs mer:

Så gör du ett doftljus – på bara 1 minut

Så får du bort dålig lukt i mikron

Slipp dålig lukt från dammsugaren

 

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(60)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…