Annons

Annons

Så skapar du höstbuketter för liten peng

En bukett med färska blommor ger en känsla av lyx. Men lyx är inte detsamma som dyrt. Med tillskott av kvistar och löv från skog eller trädgård kan du göra superfina buketter för liten peng. Här bjuder vi på 5 höstbuketter till budgetpris!

Dela
(27)

Skapa bukett för liten peng
1. Stilig bukett i en enkel flaska. Tre gerberor och ett par kvistar färgad eukalyptus. Mariabären ser ut som små nypon och skapar fin effekt. Pris: ca 85:–.

 

Skapa bukett för liten peng
2. Fin i två veckor! Den här vackra nejlikabuketten har fått sällskap av några eklöv från skogen och ett par vintergröna blad från trädgården. En krans av tunna böjliga grenar ramar in och ger stadga. Pris: ca 135:–.

Annons


Hortensian har precis de rätta höstfärgerna. Blad från trädgården ramar in buketten som också består av röd nejlika, frostgrön echeveria och röda mariabär. Pris: ca 90:–.3. Härliga färger. Hortensian har precis de rätta höstfärgerna. Blad från trädgården ramar in buketten som också består av röd nejlika, frostgrön echeveria och röda mariabär. Pris: ca 90:–.

 

Skapa bukett för liten peng4. Ljung och stjärnflocka ger finstämd blomning. I buketten finns även ett par limegröna nejlikor. Det gröna består av buxbom och pistaschkvistar plus dekorativa grenar av silvergirlang. Pris bukett: ca 85:–, krans: ca 60:– exkl halmstomme och spoltråd.

 

Hostbukett3031
5. Småblommig santinikrysantemum är tacksam i höstbuketten. Här har vi blandat dem med pistaschkvistar, mariabär och färgade eukalyptuskvistar. Pris: ca 110:–.

 

Så håller buketten länge

• Gör ett nytt snitt med en vass kniv i blommor och kvistar innan de sätts i vas.

• Se till att inga blad hamnat under vattenytan.

• Om du inte använder näringspreparat bör du byta vatten vare dag.

 

Gör din egen blomsternäring!

Blanda 2 tsk ättiksprit med 5–10 sockerbitar och 1 liter vatten. Använd ett par matskedar i varje blomvatten.

 

Läs mer:

Inspireras av Karen Blixens buketter

20 gröna tips inför vintervilan

Trendvirka till växterna

 

Av Britt Mari Granath

Florist Rosmarie Molin

Foto Anna Jeppsson

 


Läs mer om:

Dela
(27)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…