Annons

Annons

Så skapar du finaste ljusbrickan!

En bricka med ljus, kottar, mossa och grönt... Låt dig inspireras att göra fina blickfång till ditt hem.

Dela
(38)

Skapa ljusbricka

Keramikbricka, 130:–, Ica Home, handstöpt igelkottsljus, ca 200:–, och handstöpt kotteljus, ca 150:–, Bougies la Française. Doftljus Ansöka, 39:–, kronljus Jubla, 99:–/50-pack, och taggiga cucumis, 29:–/12-pack, Ikea. Blockljus med blomslinga, 30:–, Ica. Ljusfakir, 100:–, Ljussmedjan. Minivas och fågel, privat. Naturmaterial från skogen kompletterar.

1. Taggad på kotte

En liten igelkott knallar runt i den här miniatyrskogen. Han har taggarna inåt eftersom han trivs med livet och fågelkompisarna runtomkring. De levande ljusen symboliserar träd och buskar, kottarna vittnar om att var sak har sin charm. Vi tänder inte igelkotten – vi vill njuta av hans gulliga uppsyn så länge som möjligt. Doften kommer från ett stort, melerat blockljus – som doftar skogspromenad!

Annons

 

Så gör du finaste ljusbrickan

Sexkantig träbricka, 99:–, Lagerhaus, ljusslinga Blomsterlandet, 79:–. Övrig rekvisita privat.

2. Guld och gröna skogar

Murgröna på båge passar alltid, överallt! På den sexkantig brickan står ett ljus i äkta stearin, de är lite dyrare men så brinner de väldigt länge och bildar en vacker spetskant. Övriga växter är ett litet myrsineträd och en miniorkidé i en ljuskopp. Små, små mininyponkvistar ger lite färg på brickan liksom gammaldags julkulor som vilar på en bädd av sjösten.

Tips! Ta bort jorden från ett litet myrsineträd och sätt ner det med sina rötter i en liten glasvas.

 

Skapa ljusbricka

Rund bricka i kompositmaterial, 129:–, Åhléns, svart runt ljusfat, 35 cm i diameter, Åhléns, 129:–. Tunn batteridriven ljusslinga av metall, Wikholm Form, 99 :–. Gråtonad glasvas med text, 99:–, och ljusstake i silvermetall i form av en försilvrad gren, 149 :–, båda H&M Home. Övrig rekvisita privat.Tips!Snurra in en liten batteridriven ljusslinga bland kottarna. Den lyser upp fint, har en inbyggd timer och kräver inte ständig tillsyn.

3. Stjärnklart i höstnatten

Papperspynt är populärt till jul. Köp färdigt eller gör själv av origamipapper! Komplettera med naturpynt; tall, mossa och kottar som passar så bra i advent.

Tips! Snurra in en liten batteridriven ljusslinga bland kottarna. Den lyser upp fint, har en inbyggd timer och kräver inte ständig tillsyn.

 

Skapa ljusbricka

Lackad metallbricka, 385:–, Cooee Design hos Svenssons i Lammhult. Avlångt keramikfat och pralinfat på fot, 99:–/st, Lagerhaus. Dekorationsfjäder i keramik, 34:90, Nille. Ljusstakar på fot, 299 och 349:–, Iittala. Porslinsvas, 30:–, TGR. Vita dekorationsstenar (säljs i liten burk), 25:–, Åhléns. Pompoms i papper, 49:90 och 79:70/5 st, Nille. Övrig rekvisita, privat.Tips!Det är enkelt och jättefint att måla vanliga kottar med hobbyfärg och använda som dekor i olika sammanhang.Av Anna-Karin Amilon, Britt Mari Granath, Stina Hedlund och Monica Ljungberg Foto: Anna Jeppsson

4. 50 nyanser av vitt!

Skapa ett vinterlandskap med massor av godis – allt i vitt. Låt dina gäster ta för sig av allt som går att tugga på!

Tips! Det är enkelt och jättefint att måla vanliga kottar med hobbyfärg och använda som dekor i olika sammanhang.

 

Läs mer:

10 dekorativa dukningstips

Inred med växter

Så förnyar du köket – bästa budgettipsen!

 

Av Anna-Karin Amilon, Britt Mari Granath, Stina Hedlund och Monica Ljungberg

Foto: Anna Jeppsson


Läs mer om:

Dela
(38)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…