Annons

Annons

Så mycket bättre: Tommy ryckte in när Freddie dog

Det blir en allvarsfylld start av årets Så mycket bättre som kör igång i TV på lördag. En av de tilltänkta deltagarna saknas - Freddie Wadling som dog bara drygt en vecka innan inspelningarna skulle börja.

Dela
(10)

3
Visa bildspel

/
Så mycket bättre
Så mycket bättre, Tommy Nilsson
Så mycket bättre
...
Visa mer

När artisterna anlände till Gotland var de märkbart berörda över att en Freddie Wadling saknades.

Huvudperson den första dagen är Tommy Nilsson och artisterna får prova på något som varit Tommys extraknäck i nästan 30 år. Han berättar om sin uppväxt och om sin tid som flickidol i Frankrike.

Annons

Det var meningen att Freddie  skulle vara en av de sex artisterna i den här sjunde säsongen av Så mycket bättre. Men han gick tragiskt bort bara nio dagar innan programmet skulle börja spelas in. Tommy Nilsson kallades in och kunde ställa upp.

Årets stora nyhet är att man skippar det avslutande duettprogrammet för att i stället hylla en svensk musiklegend. I år blir det Ted Gärdestad som ska tolkas. Hans bror Kenneth, som skrev texterna till Teds melodier, kommer att medverka på Grå gåsen och berätta om sin lillebror och deras gemensamma historia.

Årets stjärnor är Jill Johnson, Little Jinder, Danny Saucedo och sittande Magnus Carlsson från Weeping Willows, Lisa Ekdahl och Tommy Nilsson. Förutom varsin dag med musik och tolkningar gör artisterna ett stämningsfullt hyllningsprogram även till till kollegan Freddie Wadling som ju skulle varit med dem på Gotland.

Start lördag den 22 oktober klockan 20, TV4.

 

Läs mer: 

Tommy Nilsson berättar om de svåra åren

TV-programmen du inte får missa i höst

”Trattkantarellen” var nära ta Marcus liv 

 

Maud Holmberg Klyft

Foto: Pär Bäckstrand och Magdalena Piwowoz/ TV4


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…