Annons

Annons

Så maxar du handbagaget

Att resa lätt är en imponerande men svår konst. Men det går att maxa handbagaget på ett smart sätt och ändå få med allt du behöver. Här är fem tips som sparar utrymme.

Dela
(17)

Placera tunga saker längst ner för balans. Och, så klart, saker du behöver komma åt snabbt längst upp. Bild: IBL

Alla som har stått vid en incheckningsdisk har väl känt avunden när proffsen glider förbi. De där glidarna som reser lätta som fjädrar med tandborsten i bröstfickan. Men det går att resa lätt och ändå få med sig det väsentliga till weekend-resan eller storstadstrippen. Här är fem tips på hur du maxar handbagaget.

1. Packa smart i småpåsar

Småpåsar med zip-lås gör det lätt att hålla var sak för sig. En påse för schampo, tandkräm och liknande och en för elprylar som laddare och sladd till exempel. På vägen hem kan samma påsar (eller andra för den delen) användas för att separera smutsig tvätt från rena kläder. Tryck ut luften ur påsen för att sno så lite utrymme som möjligt.

2. Återvinn på vägen

Tänk över klädseln till resan. Om du har plagg som är skrymmande och otympliga så kan du kanske spara in det väskutrymmet genom att resa i de kläderna. Inom rimlighetens gränser givetvis. Det är inte meningen att du ska se ut som en överhettad julgran på flyget.

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Om du hade tänkt att shoppa på resmålet så kan det vara bra att ha det i åtanke redan vid packningen. Res i något som du kan slänga till återvinningen när du köpt nytt och återvänd i den nya stassen. Solhatt och sandaler är exempel på sådant som du antagligen inte behöver ta med dig hemifrån eftersom det lär finnas på orten.

3. Rulla och vinn (utrymme)

Rullade kläder tar mindre plats. Kan även spara stryktid efter ankomst. Bid: IBL

Att rulla ihop kläderna sparar plats och (i vissa fall) tid med strykjärnet efter ankomst. Skor är givetvis en skrymmande faktor med de rymmer å andra sidan tre strumpor styck. Att den smarte packaren ser till att nyttja alla fack och utrymmen som moderna kabinväskor erbjuder är en självklarhet.

4. Skippa papper

Läsplattan är ett enkelt sätt att få plats med fem deckare på ett lättpackat sätt. Bild: IBL

Ska du ligga på stranden och plöja deckare under semestern? Då kanske det är läge att ladda ner böckerna i paddan om du vill resa lätt. Det finns så klart inget som slår blädderkänslan och riktigt papper men ibland får man vara rationell.

5. Kolla vad som redan finns

Varför ska du släpa med dig schampo och tvål om det redan finns? Bild: IBL

Har hotellet tandkräm, schampo, handdukar och tvål? Då behöver ju inte du ta med dig en dubbel uppsättning. Kolla vad som finns redan innan du reser och använd utrymmet till något annat.

Källa: Expressentravelandleisure.com

 

Läs också:

Så rengör du rivjärnet på nolltid


Läs mer om:

Dela
(17)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…