Annons

Annons

Så lyckas du med kanelbullarna

Hur får man egentligen till de där perfekta kanelbullarna? Med luftig, saftig vetedeg och perfekt lagom mängd fyllning? Vi listar 5 tips som hjälper dig att baka perfekta kanelbullar!

Dela
(0)

kanelbullar-sa-lyckas-du

1. Mjölet

Tänk på att använda färskt mjöl. Och använd absolut inte för mycket mjöl, då blir dina bullar torra och tråkiga. Tillsätt lite mjöl i taget och stirra dig inte blind på måttangivelserna i receptet. En bra vetedeg ska vara stadig men fortfarande lite kladdig.

Annons

 

2. Smöret

Smöret ska vara rumstempererat när det tillsätts, inte smält. Resultatet blir en luftigare vetedeg, vilket beror på att det det fasta fettet gör degväggarna, som innesluter luften i degen, stabilare. Har du ett recept som säger att smöret ska tillsättas smält kan du byta ut det mot rumstempererat rakt av.

 

3. Jäsningen

Att jäsa deg är faktiskt en känslig process. Degskålen ska vara övertäckt med en handduk eller plastfolie och får inte stå i drag. Och låt din deg få ta tid, ibland behöver den längre tid på sig än det som står angivet i receptet.

 

4. Fyllningen

Fyllningen är en viktig del för att få till en riktigt bra vetebulle. Använd rumstempererat smör, det blir godare och är så mycket lättare att jobba med. Blanda alla ingredienserna till fyllningen innan du brer ut den på degen. Gör gärna också lite större mängd fyllning, så att den verkligen räcker.

 

5. Penslingen

Pensla dina bullar med ägg innan du gräddar dem för fin färg. Ett gott och smart tips från proffsen är att pensla bullar med sockerlag efter gräddningen. Bullarna får en fin glans och förhindrar att fukten avdunstar – vilket gör att bullarna håller sig saftigare längre.

 

Läs mer:

5 tips på goda fyllningar till vetebullarna

Världens godaste kanelbullar

10 saker du kan göra av gamla kanelbullar 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…