Annons

Annons

Så lyckas du med att rensa i röran hemma

Att rensa i röran är lättare sagt än gjort. Vi vet så väl vad som kan slängas, men att verkligen ta tag i saken är tufft. Med en lista kan det bli lite enklare att sätta igång. Här får du 10 exempel på saker du kan kasta. Börja med den första, bocka av de andra – och vips, så kan du njuta av ett städat hem!

Dela
(29)

rensa-hemma-2

Följ denna lista, så är skräpet hemma snart puts väck!

Tidningen Sköna hem har fejat bland städtips och dammat av de bästa. Hemmets har sedan vänt, vridit och putsat till dem. Håll tillgodo!

1. Ogifta strumpor

Alla strumpor må starta sina liv som par. Men, skilsmässofrekvensen är hög. Red ut äktenskapsproblemen genom att samla alla omaka strumpor på ett ställe. Vänta sisådär tre tvättar, och har inte den äkta hälften kommit tillbaka efter det – släng den ensamma partnern.

2. Pennor

Trasiga pennor är ett irriterande fenomen. Gör en räd hemma, gå igenom din pennkollektion och släng alla som inte funkar. För extra pluspoäng: spara resten i ett pennställ.

3. Söndrigt porslin

Släng det. Bara gör det. Eller satsa på en ny karriär inom underhållningsbranschen.

4. Slitna kläder

Slå två flugor i en smäll och skänk gamla kläder till välgörenhet. Du får mer plats över samtidigt som du hjälper andra människor. Tycker du att kläderna är för slitna för att ge bort? Ja, då är det verkligen onödigt att spara dem själv – göd soptunnan istället.

5. Kvitton och biljetter

Det kan vara bra att spara kvitton men handen på plånboken, har du kvar kvitton till varor som det är försent att reklamera om de går sönder? Släng dem! Obs kvittona, ej varorna. Biljetter är inte heller lönt att spara. Släng dem! Obs, gamla biljetter till händelser som redan inträffat alltså…

6. CD- och DVD-skivor

Det är lätt att bli nostalgisk och att rensa i hemmabiblioteket kan kännas jobbigt. Men den sköna känslan som uppstår efteråt innebär ett lättat sinnestillstånd! Klarar du inte alls av denna punkt: kalla in en vän med annan smak än du, så går arbetet garanterat fort.

7. Bortglömda köksredskap

Kanske kände du dig som en blivande mästerkock när du såg köksredskapet med stort K. Men sen kom så mycket annat i livet i vägen… Och redskapet glömdes någonstans i en låda, bara för att senare ersättas av ett nytt hjälpmedel du helt enkelt var tvungen att ha. Som senare glömdes och… Det är dags att ta farväl av sådant du inte använder. Klipp banden till köksredskapen!

8. Mossiga mobiler (och laddare)

Ring, ring, bara du slog en signal! Men slå den där signalen på din nuvarande telefon, och lägg på luren till dåtiden. Spana dock bortom soprumshorisonten och se till att ta elektroniken till en återvinningscentral.

9. Reklam och post

Om du inte vill följa titelorden som Kungen sjunger:

…så ta efter namnet på Siwans låt:

10. Manualer

Om du inte har kvar apparaten, låt manualen gå till avfallsreservaten. Leta upp närmsta pappersinsamling och släng gamla instruktionsblad. Förutom möjligtvis din utskrivna version av denna lilla handbok, förstås.

Annons

 

Läs mer:
20 tips för smartare och roligare städning
3 städtips du inte får missa
Så viker du en t-shirt på bara 5 sekunder

 

Text: Sara Kring
Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(29)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…