Annons

Annons

Så letar du upp din tonårskärlek igen!

Har du blivit kär i din tonårsförälskelse igen –  senare i livet? Grattis, då är chansen stor att er återföreningen blir lycklig. Vår expert berättar varför och så bjuder vi på 5 bra tips på hur du går till väga för att leta upp din tonårskärlek.

Dela
(22)

sa-hittar-du-din-ungdomskarlek

Psykologiprofessor Nancy Kalish vid California State University i USA har forskat om par som träffats på nytt och 75 procenten av paren som varit tillsammans i ungdomen och som träffats igen senare i livet var fortfarande kära tio år efter återföreningen.

Annons

Det hade dock stor betydelse om förhållandet tog slut på grund av omständigheter parterna inte kunde råda över och om de båda var singlar när de möttes igen.

Nancy Kalish började forska på återförenade par 1993 och har genomfört flera studier med över 3 000 par mellan 18 och 95 år i 42 länder, inklusive Sverige.

Nästan alla som återförenades såg den första relationen som oavslutad.  Många hade funderat på vad som hade hänt om de fortsatt tillsammans. Särskilt män verkar ha sökt efter någon som liknade den förlorade kärleken sedan förhållandet tagit slut första gången. Att man en gång tyckt om och litat på varandra var ett plus i återföreningen.  Många såg också återföreningen som en andra möjlighet att rätta det som gick fel första gången.

För att återföreningen ska bli stark krävs oftast att ena parten sökt upp den andra för att se om det fortfarande finns kärlek mellan dem, visar forskningen.

 

Så letar du upp din tonårskärlek:

1. Sök på hitta.se eller eniro.se

2. Birthday.se Få fram adressen genom att söka på namn, ort och/eller födelsedag. Du kan till exempel finna alla Lena som är födda en viss dag. Här finns också uppgifter om personer på samma adress.

3. Facebook.com Skriv in namnet i sökfältet. Leta i vänlistorna hos gemensamma bekanta från förr. Facebook har gratis medlemskap.

4. Skatteverket. Alla uppgifter hos folkbokföringen (0771-567 567) är offentlig handling. Det underlättar om du har personens födelsedata. Här kan du få uppgift om adress, civilstånd och barn.

5. Skolan arkiverar klasslistor med födelsedata. Om skolan är nedlagd finns klasslistorna i kommunens arkiv.

 

Läs mer: 

6 kärlekspar vi minns

De blev kära på nytt efter 50 år

De fann kärleken tack vare bilregistret

 

Av Jakob Hydén

Foto: Shutterstock


Läs mer om:

Dela
(22)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…