Annons

Annons

Så gör du för att adoptera en hund

En vän för livet kan du hitta på fler ställen än hos valpuppfödare. Många omplaceringshundar väntar just nu på en ny matte eller husse. Det här bör du tänka på om du vill adoptera en hund!

Dela
(4)

Så gör du för att adoptera en hund

Hemmets Veckotidnings Sara Kring med sina två egna omplaceringshundar, Dixie och Gos.

Det finns mängder av hundar i Sverige som av olika anledningar behöver ett nytt hem. De flesta är inte problemhundar. Även om det kan hända att en hund exempelvis har beteendeproblem och att ägaren därför känner sig oförmögen att ta hand om hunden, finns det åtskilliga fler anledningar till att hundar behöver omplaceras.

Annons

I vissa fall kan det bero på att ägaren själv blivit sjuk eller dött. Ibland ligger ändrade familjeförhållanden bakom en adoption. Orsaken kan också vara att ägare ska flytta utomlands eller har tröttnat på hundlivet.

Gilla Hemmets på Facebook

Att en hund har omplaceringsbehov behöver alltså inte alls bero på hunden. Det finns många hundar som är trevliga, friska och normala men som ändå inte kan bo kvar hos sina ägare.

Priset för att adoptera en hund via en organisation varierar. Runt 3 500 kronor är vanligt, men avgiften kan även vara lägre eller sträcka sig högre. Pengarna används exempelvis till att täcka omkostnader som organisationen haft för hunden.

Antalet hundar som behöver omplaceras är ständigt högt. Både blandrashundar och rasrena hundar i olika åldrar väntar på att flytta till nya hem. Kanske är någon av dem din fyrbenta själsfrände?!

 


Läs mer om:

Dela
(4)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…