Annons

Annons

Så gör du: 1 ljusstake – 4 stilar!

Dela
(0)

Pynta din egen ljusstake

 

Visst är den fin som den är, men än finare med lite pynt och dekor. En klassisk adventsljusstake kan förvandlas på väldigt många sätt – här får du fyra frestande förslag, stylade av lika många Hemmets-redaktörer!

Annons

Ljusstake: Vitlackad metallstake med stjärnmönster, 99:–, Rusta.

 

Britt Maris ljusstake

Britt Mari Granath, trädgårdsredaktör:
”Jag älskar doften av apelsin och nejlikor i december.”
Innehållet i min adventsstake har inte kostat många kronor. Jag bottnade min ljusstake med härlig mossa från skogen. Där hittade jag också lärkkottar och bitar av lav som jag använde att dekorera med. De röda bären fick jag klippa i en väns trädgård. Av skalen till en apelsin stansade jag ut små stjärnor som jag dekorerade ytterligare med nejlikor. De pyttesmå pepparkaksformarna lånade jag av Kristina, en av våra matredaktörer, som fyndat dem på loppis. Ljus, 30:–/4 st, Indiska.

Stinas ljusstake

Stina Hedlund, mode- och skönhetsredaktör:
”Jag vill ha luciakänsla hela december.”
Jag köpte ett komplett pysselset med träfigurer som jag målade, limmade och ritade på enligt instruktion. Det tog en liten stund men var väldigt roligt. Sen gick jag ut i skogen och plockade mossa som jag vattnade och tryckte ner i staken – en mjuk och fin bädd för mitt lilla luciatåg att tassa på. När ljuslågorna närmar sig får dockorna flytta till bordet – ännu bättre är att använda automatiska ljussläckare. Luciatåg, 149:–, Panduro Hobby. Stearinljus Liljeholmens Christina Antik, ca 39:–/8-pack, Ica Maxi. Duk och porslin, privat.

Anna-Karins ljusstake

Anna-Karin Amilon, inredningsredaktör:
”Min kärlek till skogen och naturen är min inspiration.”
Jag tog några kvistar från ett äppelträd i min trädgård, klippte ner dem i lagom längd och limmade med hjälp av en limpistol fast pinnarna runt ljusstaken. Sen virade jag ett grovt hampasnöre några varv runt pinnarna och avslutade med en enkel rosett. Staken fyllde jag med minirödlökar, satte i droppformade ljus och knöt ett litet barkhjärta runt varje. Tänk på att avlägsna varje hjärta i takt med att du tänder ljusen i advent. Ljus, 39:90/2-pack och hjortar i plast, 119:–/st, Nille. Trägran, 149:–, Granit. Barkhjärtan, 5:–/st, Blomsterpigan. Skärbräda, privat.

 

Veronicas ljusstake

Veronica Sundén, antikredaktör:
”Jag önskar alla en kul, kitschig jul!”
Jag gillar att variera min adventsljusstake med saker jag redan har hemma. I år fyllde jag den med kulor i olika färger och former och knöt ett fint band runtom. Jag virade lite silvertråd runt ett av ljusen och satte en metalldekoration runt ett annat. De glittriga stjärnorna och fåglarna i granriset är fyndade på loppis för 1 kr styck och resten av kulorna har jag köpt på mig under åren. Bandet hade jag också hemma sedan tidigare. Lila ljus, 25:–/10 st, Ica Maxi. Metalldekorationen är köpt i en blomsterbutik.

 

Av Anna-Karin Amilon, Britt Mari Granath, Stina Hedlund och Veronica Sundén
Foto: Anna Jeppsson

Läs mer: 5 fina adventspyssel
Läs mer: Sticka fina önskeklappar
Läs mer: Så smyckar du entrén 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…