Annons

Annons

Så ger världen Stockholm sitt stöd efter fredagens attack

Kondoleanser, stöd och erbjudanden om hjälp från våra närmaste grannländer, Tyskland och USA.

Dela
(457)

När Stockholmarna vaknar upp idag är det till en stad som inte är densamma som de vaknade upp till igår. Dessutom har 4 av oss avlidit och 9 personer vårdas fortfarande på sjukhus, efter attacken i Stockholm.

Annons

Förutom att riksdagen, regeringskansliet, slottet och Stockholms stad kommer att flagga på halv stång har även våra grannländer samt Frankrike, Tyskland och USA reagerat och på olika sätt gett Stockholm och Sverige sitt stöd efter attacken.

 

1. Vid midnatt under fredagen släcktes Eiffeltornet ned för att hedra offren.

 

2. Angela Merkel ger, via en talesperson, följande uttalande: ”Våra tankar går till de alla Stockholmare, till de döda, till de skadade, deras anhöriga, räddningspersonal och polis. Vi står tillsammans mot terror.”

 

3. En talesperson för Vita Huset, Mark Toner, skriver så här i ett brev: ”Vi står redo att erbjuda vilken hjälp Sverige än må behöva i utredningen av den här brutala och meningslösa attacken.”

 

4. Den finska statsministern Juha Sipila skriver så här: ”Fruktansvärda nyheter från Stockholm. Våra tankar är hos våra grannar och vänner i Sverige.”

 

5. Norges statsminister Erna Solberg skriver så här: ”Chockerad av de fruktansvärda attackerna mitt i Stockholm. Vårt brödrafolk har drabbats och vi är med er i er sorg nu.”

 

6. Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen: ”Det gör ont i hela hjärtat att vårt svenska broderfolk har blivit utsatt för ett så avskyvärt angrepp. Ett fegt försök att försöka undertrycka oss och vårt fredliga sätt att leva i Skandinavien, sade han i ett uttalande.

Nyhetsutvecklingen följer du bäst via officiella källor och trovärdiga medier som till exempel SVT.

Läs mer: Kungens ord om attacken i Stockholm

Text: Olle Arnell


Läs mer om:

Dela
(457)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…