Annons

Annons

Experten: Så fyndar du riktigt billiga resor

Visserligen är januari årets fattigaste månad, men det är också den perfekts månaden att fynda billiga charterresor. Här bjuder Marika Johansson, säljchef på resebyrån Ticket, bjuder på sina bästa tips.

Dela
(0)

Morgon i Los Cristianos på Kanarieöarna. Bild: Tor Lundberg Tuorda/Naturfotograferna/IBL Bildbyrå.

Morgon i Los Cristianos på Kanarieöarna. Bild: Tor Lundberg Tuorda/Naturfotograferna/IBL Bildbyrå.

Visserligen går vi mot ljusare tider, men januari kan ändå kännas en aning grå och oinspirerande. Efter den festliga jul- och nyårstiden är det många av oss som är tillbaka i vardagslunken. Det är därför också lätt att längta bort för en stund

Annons

För många är januari samtidigt årets fattigaste månad. Men även med en tajt budget går det att fynda resor till solen och värmen. Den som vill göra ett riktigt klipp och hitta billiga charterresor har chans nu.

– De flesta som har varit borta över jul och nyår kommer hem nu. Från 13 januari fram till 31 januari brukar det därför vara bra priser. Det blir en dipp innan alla sportlov börjar, sedan går priserna upp innan de dalar i slutet av mars, säger Marika Johansson, säljchef på Ticket.

Flexibla avresedatum

Bland de mest klassiska fyndtipsen är flexibel avresedag. Genom att åka en dag tidigare eller senare kan du spara hundratals kronor.

Det kan också vara värt att titta på avreseorten – speciellt om du bor mellan två stora flygplatser. Men Marika Johansson höjer också en varningens finger för att välja en alltför avlägsen avreseort.

– Jag vet själv hur det är när man ska hem. Då vill man bara hem och så vill man inte att det ska vara meckigt, säger hon.

Däremot rekommenderar hon att hålla koll på den lokala flygplatsens charterdestinationer. När resan du vill ha dyker upp till rimligt pris gäller det att hänga på bokningsknappen. De bästa priserna försvinner ofta snabbt.

Marika Johansson, säljchef på Ticket.

Marika Johansson, säljchef på Ticket.

Den som vill åka på charter bör börja hålla koll minst två eller tre veckor i förväg – speciellt om du vill ha ett bra pris på ett specificerat hotell. När det gäller weekendresor – särskilt i samband med röda dagar – gäller det att vara ute månader i förväg för att få riktigt bra priserna.

– Allt styrs av tillgång och efterfråga, säger Marika Johansson.

Kanarieöarna eller Dominikanska Republiken

I dag handlar också många resor direkt på nätet, men ju kortare varsel du har desto mer kan du tjäna på att vända dig till en resebyrå, säger Marika Johansson.

– När det är få platser hinner man ibland inte boka igenom innan resan hinner försvinna. Eftersom vi sitter direkt i bokningssystemen har vi andra möjligheter. Vi kan också hjälpa till att hitta vilken destination man ska åka till. Vi ställer ofta ganska mycket frågor för att se vad som passar. Låter bli att skicka barnfamiljen till partystället, säger Marika Johansson.

I dessa tider väljer många att åka till Kanarieöarna, men även mer avlägsna resmål som Dominikanska Republiken står högt i kurs.

– Man märker mer och mer att folka kan tänka sig att åka långt på bara en vecka, säger Marika Johansson om den växande trenden.

Många passar också på att boka sommarsemester eller nästa julresa. Enligt Marika Johansson börjar resorna i juli (vecka 28 till 31) redan att sina.

– Man har suttit under julen och pratat om det och slår till och bokar nu. Särskilt om man större sällskap gäller det att vara ute i god tid.

Landning på Juliana International Airport på Saint Martin i Karibien. Bild: IBL Bildbyrå

Landning på Juliana International Airport på Saint Martin i Karibien. Bild: IBL Bildbyrå

 

Läs mer:

Annelie ordnar ekoresor över hela världen

Mor och dotter åkte till Zanzibar som volontärer 

Som djurvolontär gör Birgit skillnad

 

Text: Helena Sjögren


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…