Annons

Annons

Så blir Johannes Brosts begravning

Johannes Brost tillbringade mycket tid i Halland och Veinge. Nu är det klart att det är där han ska föras till sista vilan. "Han älskade trakterna där", säger dottern Joanna Sundström till GP.

Dela
(318)

Johannes Brost förs till sista vilan i halländska Veinge. Bild: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå

Johannes Brost gick bort 4 januari efter en tids kamp mot cancer. Den folkkära skådespelaren blev 71 år gammal. Nu är det klart att Johannes Brost kommer att begravas vid en öppen ceremoni i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm i februari, rapporterar GP. Därefter kommer han att gravsättas på Veinge kyrkogård i Laholms kommun i Halland bredvid sin mamma.

Annons

Veinge hade en speciell plats i Johannes Brosts liv. Det var där hans mamma Gudrun Brost växte upp och det var där Johannes Brost helst tillbringade somrarna. De varma känslorna var ömsesidiga. På 50-årsdagen blev Johannes Brost hedersmedborgare i kommunen.

– Pappa har varit väldigt lokalpatriotisk. Han älskade trakterna där. Först alla år i Mellbystrand, som farmor har haft och sedan hans barn och barnbarn, och nu hans år på Skottorps slott, säger dottern Joanna Sundström till GP.

Minnesfond i Johannes Brost anda

I intervjun med Göteborgsposten berättar dottern Joanna också om Johannes Brosts minnesfond, som grundades i samband med hans 50-årsdag. Pengarna från den fonden ska gå till utbildning och utveckling av unga scenartister i södra Halland. Laholms kommun har skänkt 10 000 kronor till fonden och familjen vill nu att de personer som känner sig manade sätter in pengar i fonden istället för att köpa blommor.

– Vi vill att stiftelsen ska leva vidare och stötta unga talanger som kämpar. En av oss i familjen kommer att gå in i den och fortsätta arbetet med att hitta stipendiater och jobba i pappas fotspår, säger Joanna Sundström till GP.

Läs mer:

Sorgen efter Johannes Brost: ”Jag är otroligt bedrövad”


Läs mer om:

Dela
(318)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…