Annons

Annons

Rys och mys på norsk!

Dela
(0)

Här är två boktips av norska favoritförfattare. Utmärkta att läsa på vanligt sätt, men en ännu större upplevelse att lyssna på. Testa, du som även vill vila ögonen och armarna i hängmattan i sommar!

Annons

Det finns mycket svärta i Anne Holts bok Död i skugga (Piratförlaget). I ett av de ”finare” områdena i Oslo sker en fruktansvärd katastrof; den åttaåriga pojken Sander faller i sitt hem och slår sig så illa att han dör. Det är bara en som försöker kämpa fram en sanning som ingen annan ser. En ung polisman vet att något är väldigt fel i det ordnade hemmet.Han engagerar den mycket behagliga och kloka kriminalpsykologen Inger Johanne Vik. Parallellt med mordhistorien får vi läsa om hur norrmännen upplevde och chockades av galningen Breiviks dåd i Oslo och på Utøya, något som Inger Johannes make, den goe kommissarien Yngvar Stubø, arbetar med.

Gilla Hemmets på Facebook

Det är mycket som är varmt, mänskligt, sorgligt, och brutalt i den här boken. Inte minns slutet…

Torsten Wahlund berättar så att man blir alldeles trollbunden! Hinkvis med plus till både boken, författaren och uppläsaren!

 

 

En HELT annan deckare är Polis (Piratförlaget) av plattan-i-mattan-författaren Jo Nesbø. Snacka om driv och tempo! Man kan nästan inte sitta stilla när man guidas fram på Oslos gator i jakten på en polismördare. Och jag erkänner att jag kände mig otroligt förvånad när den här Harry Hole-boken presenterades för mig – jag hade nämligen redan sagt farväl till den försupne polisen som jag trodde hade kraschlandat för sista gången i förra deckaren Gengångare.

Men den som läser får se. Eller höra! För Jonas Malmsjö förmedlar den där lite torra känslan i både Jo Nesbøs och Jussi Adler-Olsens böcker. Så att sarkasmer, ironi, värme och huvudpersonernas tillkortakommanden får en att le. Och spänningen ger en liiite värk i käkmusklerna.

 

Hälsar Pernilla


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…