Annons

Annons

Ryggsmärta kan vara tecken på allvarlig sjukdom

Dela
(0)

HUSLÄKAREN. Min man som är ganska nybliven pensionär har problem med sin rygg sedan före jul förra året. Det sitter inte i själva svanken utan en bit högre upp på höger sida. Han har jobbat med kroppen i hela sitt liv och har haft ryggskott flera gånger med det här känns inte på samma sätt säger han. I våras gick vi till vårdcentralen men han fick inte träffa läkare utan en sköterska som sa att han skulle ta Panodil mot värken. Det har han gjort och det lindrar för stunden men sedan kommer det tillbaka. När vi gick till vårdcentralen igen fick vi inte heller då träffa läkare. Sköterskan sa att han skulle gå till sjukgymnast men det har han inte gjort. Nu vill han inte gå tillbaka till vårdcentralen igen eftersom han tycker att de ändå inte gör något. Det hör till saken att man har haft ont om läkare där och många olika vikarier. Jag är orolig eftersom han är tröttare än han brukar och inte sig riktigt lik och han är inte den som klagar. Vad kan jag göra?

Annons
Gilla Hemmets på Facebook

Mycket orolig
För det första är det så att ditt brev illustrerar en situation vilken tyvärr inte är ovanlig i primärvården i dag. Brist på personal i olika funktioner gör att man i värsta fall arbetar på ett sätt vilket innebär en risk för patienten.

När det gäller din man är det viktigt att han omedelbart blir ordentligt undersökt. Ryggsmärta av den här typen hos en man i hans ålder tillsammans med andra symtom som bl a trötthet, kan vara tecken på en allvarlig sjukdom. Det behöver naturligtvis inte vara fallet men en sådan måste uteslutas med noggrann utredning innan man kan ordinera sjukgymnastik.

Ryggskolan  för dig som vill slippa ha ont i ryggen

Har du besvär med ryggen? Testa den bästa onlinekursen mot ryggsmärta och ryggproblem!

Du får bland annat:

  1. Sjukgymnastens bästa tips
  2. 32 effektiva och skonsamma övningar för olika ryggproblem
  3. Råd från smärtspecialisten
  4. Tips på effektiva behandlingar och smarta genvägar mot smärta
  5. Möjlighet att skriva ut materialet

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig både piggare och friskare!

Läs mer och börja med kursen här!

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig både piggare och friskare!

Har du en fråga till husläkaren? Mejla oss här!


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…