Annons

Annons

Rotfruktslåda med ansjovis

Janssons frestelse har fått konkurrens! Prova den här härliga gratängen med gräddkokta rotfrukter och ansjovis.

Dela
(0)

Rotfruktslåda med ansjovis

4-6 port
2 palsternackor, 200 g
200 g sötpotatis
3–4 normalstora potatis, 300 g
21/2–3 dl vispgrädde
11/2 dl mjölk
1 burk ansjovis à 100–120 g
2 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Garnering
kryddgrönt, t ex persilja
Ugn 225°

Annons

 

Gör så här

1. Skala samtliga rotfrukter och potatis. Dela dem i ca 2 cm stora bitar. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.

2. Koka potatis och rotfrukter mjuka i gräddmjölken, 10–12 min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Dela ansjovisen i mindre bitar. Spara spadet. Vänd ner ansjovisbitar, ansjovisspad samt hälften av osten i gräddblandningen. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll över blandningen i en smord ugnsform och strö över resterande ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min eller tills gratängen fått fin färg. Garnera med persilja.

 

Läs mer:

Laga läcker lasagne

Lövbiffsgratäng med paprika

Oxrullader i gräddsås

 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norsell

 


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…